Bucurie pentru 900 de copii rromi din Pata Rât. Camionul de Crăciun a ajuns pentru al 8-lea an consecutiv la ei

  • 31 decembrie 2018, 11:59

Copiii rromi din zona Pata Rât a Municipiului Cluj-Napoca au primit daruri, astăzi, 29 decembrie 2018, pentru al 8-lea an consecutiv prin implicarea sectorului misionar-social al Arhiepiscopiei  Clujului, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prezent cu această ocazie în mijlocul comunităților rrome.

Cadourile au venit din partea organizației germane „Die Johanniter” care, în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social din județul Bistrița-Năsăud, derulează, încă din anul 2001, Campania „Camionul de Crăciun”. Prin această campanie, sunt aduse din Germania cadouri pentru copiii cu situație defavorizată din Romania.

În acest an au venit în țară 28 de camioane, 18 dintre acestea fiind trimise în zona de nord a României, dintre care unul destinat comunității de rromi din zona Pata Rât. Celor aproximativ 900 de copii din cele patru comunități de rromi din Pata Rât le-au fost împărțite 900 de pachete, constând în obiecte de igiena, dulciuri, alimente, îmbrăcăminte și rechizite.

 

Citeste mai mult pe radiorenasterea.ro

Sursa: radiorenasterea.ro