Care sunt semnele autismului la bebeluși și copiii mici?

  • 10 mai 2019, 00:15

Când auzi de autism te sperii imediat. Această afecțiune bagă în sperieti orice părinte și doar când îl pronunță cineva deja ți se face pielea de găină.

Știați că autismul nu este o boală ci o tulbutare neuropsihiatrica cu care copiii se pot dezvolta și pot trăi ca adulți independenti DACĂ sunt tratați la timp și cum trebuie?

Da, familia unui copil cu autism va avea multe sacrificii de făcut pentru copilul său, căci terapia de recuperare a unui copil cu autism nu este deloc ieftină (cunosc familii care și-au vândut casa pentru terapia copilului lor).

Ce este autismul?

Este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.
Reuneşte în spectrul ei o serie întreagă de manifestări (tulburări de spectru autist și invadează toate aspectele personalităţii şi dezvoltării copilului de la limbaj, autoservire, cogniţie până la socializare) printre care sindromul Asperger, tulburarea dezintegrativă a copilăriei şi sindromul Rett. Afectează copiii începând cu vârsta copilăriei mici 0-3 ani.

Personal, cred că partea de recuperare a unui copil cu autism ar trebui decontată de stat integral sau măcar parțial. Un copil recuperat mai mult de 90% își va trăi viața perfect normal, devenind un contribuabil perfect. Pe când un copil parțial recuperat, foarte puțin sau deloc va costa statul pentru îngrijirea lui o viață întreagă.

De cauze nu voi vorbi, pentru că nu îmi doresc să intru în polemici, fiind atât de dezbătute aceste cauze.

De autism nu poate fugi nimeni dacă este declansat. Ce vă pot spune este că dacă autismul este declanșat sunt semne pe care le puteți vedea observa devreme la copilul vostru, iar asta ajută la o recuperare cât mai bună dacă este dus la medic cât mai repede.

Ce trebuie să știți și să urmăriți?

Primele semne apar în jurul vârstei de un an și doar o parte din semnele de mai jos apar(rar apar toate)

 

Citeste mai mult pe zanascutecel.ro

Sursa: zanascutecel.ro