Poliţiştii locali au găsit 31 de persoane fără adăpost în oraş, într-o săptămână. Oraşul are doar două centre de găzduire temporară

  • 10 ianuarie 2019, 20:29

Polițiștii locali au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Cluj-Napoca, anunţă reprezentanţii primăriei. În urma acțiunilor, au fost identificate 31 persoane fără adăpost. În municipiu funcţionează doar două centre pentru adăpostirea celor în nevoie, care au, împreună, 110 locuri.

Acestea au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară cu program permanent de pe strada Oașului, nr. 298 și la Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă nr. 36, unde au fost predate lucrătorilor din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală. Din totalul de 31 persoane depistate, despre 18 s-a constatat că sunt din alte localități (ex. Turda, Târgu-Mureș, Iași, Alba-Iulia, Ileanda-jud. Sălaj, Piatra Neamț, Cămărașu).

Cele două centre pun la dispoziția persoanelor fără adăpost 110 locuri, care pot fi suplimentate cu până la 20 în caz de urgențe. În urmă cu două zile, primarul Emil Boc preciza că 98 erau deja ocupate. De asemenea sunt asigurate două mese calde pe zi pentru persoanele fără adăpost.

Poliția Locală face un apel către locuitorii oraşului să acorde sprijin în desfășurarea acestor acțiuni, iar în cazul în care sesizează persoane fără adăpost să contacteze Dispeceratul Poliției Locale la numere de telefon 0264/955 sau 0264/598784 pentru a putea lua legătura în timp real cu acestea.

Există şi asociaţii şi fundaţii – cum ar fi O masă Caldă – care asigură hrană pentru nevoiaşi, în fiecare zi de luni până vineri:

Hrana la Centrul Social de Urgență – Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” – Iris, preot Ambrosie Boca;
Marți: Biserica ”Sfânta Treime” str. Bisericii Ortodoxe, preot Cristian Baciu;
— Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
— Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
— Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în cadrul Programului ”Masa săracilor în Cluj-Napoca și Florești”;

 

Citeste mai mult pe actualdecluj.ro

Sursa: actualdecluj.ro