Preotul care la 29 de ani hrăneşte 200 de copii, a construit un centru social şi un muzeu. „Oamenii de aici sunt minunaţi“

  • 3 iulie 2019, 11:15

Deşi avea doar 22 de ani când a călcat pentru prima dată în acest loc, preotul şi-a înţeles pe deplin misiunea: să se dedice lui Dumnezeu şi oamenilor. Aşa a început să deruleze mai multe acţiuni sociale care, treptat, au angrenat întreaga comunitate.
Imediat după instalarea în satul Dăeni (Tulcea), ce a avut loc în urmă cu şapte ani, părintele Alexandru Balaban (29 de ani) s-a pus pe construit. A reuşit în numai câteva luni de la instalare să construiască o magazie, care treptat s-a transformat în centru social în care după câteva lecţii de religie oferite copiilor îi punea la masă să mănânce. Ceea ce făcea el pentru copii a atras atenţia şi credincioşilor mai în vârstă care şi-au întrebat păstorul dacă pentru ei nu este posibil să se facă acelaşi lucru. „Ba da, poftiţi la masă! Îmi era teamă că nu va ajunge mâncarea, dar parcă Dumnezeu a înmulţit atunci şi ne-a ajuns. Din ziua aceea am cumpărat un cort, l-am aşezat în curtea bisericii şi pofteam pe oricine doreşte la masă“, îşi aminteşte de primele mese sociale de la Dăeni, părintele.

Citeste mai mult pe 
adevarul.ro

Sursa: adevarul.ro