Protestul persoanelor cu dizabilități: „Pe cine interesează de soarta noastră? Guvernanții n-au nici o treabă cu oamenii, cu dorințele oamenilor”

  • 8 februarie 2019, 18:27

Zeci de persoanele cu dizabilități și aparținători ai acestora au protestat în Cluj-Napoca față de proiectul bugetar pe 2019 și cer modificarea acestuia.  Oamenii sunt nemulțumiți că statul român nu va aloca nici un ban anul acesta pentru serviciile sociale de protecție a copilului și pentru finanțarea centrelor publice pentru peroanele cu handicap.

Oamenii au protestat de dimineață în Piața Unirii și solicită de urgență modificarea proiectului bugetar pe anul 2019. În forma actuală, toate costurile pentru întreținerea serviciilor sociale și a persoanelor vulnerabile sunt lăsate în sarcina autorităților locale. Este vorba despre cheltuielile pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități. Potrivit protestatarilor, proiectul de buget elaborat lasă copiii și adulții cu dizabilități, dar și familiile acestora, fără garanții și cu riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire. Proteste similare sunt anunțate și în perioada următoare.

Participanţii la protest au purat pancarte cu mesaje precum „Noi suntem românii nevăzuţi”, „#suntem mulţi”, „Dizabilitatea la bugetul central”, „Nu negociem viaţa copiilor noştri”, „În stradă pentru cei vulnerabili”.

Protestatarii au cerut, de asemenea, şi decontarea terapiilor pentru copii şi adulţi.

 

Citeste mai mult pe actualdecluj.ro

Sursa: actualdecluj.ro