Agro

Contact

Descriere

Pentru ca unul din membrii fondatori ai asociatiei noastre este si om de afaceri dar si inginer horticultor, si pentru ca nu dorim sa fim un ONG care este sustinut doar din sponsorizari si donatii ci vrem sa ne putem auto-finanta, dorim sa incepem o serie de activitati de productie in domeniul agricol.
Suntem o organizatie non-profit si prin aceste activitati de productie urmarim sa putem oferi locuri de munca la sate si in zonele defavorizate iar din venitul obtinut sa sustinem financiar celelalte proiecte care le avem.

Ce ne dorim sa facem
Prin acest proiect dorim ca incepand din primavara anului 2014 sa infiintam o ferma legumicola si pomicola ecologica, in localitatea Aschileul Mic din judetul Cluj.

In acest sens, incepand cu luna martie vom incepe demersurile pentru a acredita aceasta activitate de autoritatile competente din acest domeniu.
Suprafata fermei va fi de 10 ha, suprafata pe care vor fi cultivate 4-5 specii pomicole si 8-10 specii legumicole.

Pe raza localitatii Aschileu Mic, o parte din membrii fondatori ai asociatiei, detin suprafete mari de teren, si vor pune la dispozitia asociatiei cele 10 ha teren cu titlu gratuit. Deasemenea vor efectua toate lucrarile mecanice necesare, tot cu titlu gratuit.

Nevoile noastre
Pentru a demara acest proiect vom avea nevoie de seminte, material saditor, forta de munca, si alte materiale necesare.

Motivatia noastra
Scopul proiectului este de:
– a crea venituri pentru a finanta in continuare activitatea ce o desfasuram in zona Dragu-Aschileu cu cei 30-40 de copii de romi
– a acorda ajutor si burse pentru elevii fara posibilitati in vederea continuarii studiilor in Cluj-Napoca (momentan acordam 2 asemenea burse)
– a crea 8-10 locuri de munca pentru persoanele defavorizate din zona Aschileu.
– a sustine financiar alte proiecte ale asociatiei Alfa Grup precum si sustinerea unor cheltuieli necesare desfasurarii activitatilor Asociatiei.

Valorificarea investitiei
Ca mod de valorificare a productiei dorim sa livram o parte a produselor direct catre consumatori sub forma unor cosuri de legume- fructe proaspete, ecologice, fara pesticide, insecticide si fertilizanti chimici.

O alta parte a produselor se vor vinde invitand consumatorii sa-si culeaga singuri produsele din cadrul fermei, platind in acest sens o taxa de intrare in ferma.

Cea ce va ramane se va vinde pe piata libera sau pt. industrializare.

Cum puteti ajuta
Nevoia de finantare este destul de mare deci va invitam sa participati la acest proiect, iar in schimbul participari d-voastra va vom asigura gratuit cu aceste cosuri de legume-fructe, sau v-eti fi invitati sa culegeti d-voastra produsele respective.

Pentru alte informatii privitoare la proiect nu ezitati sa ne contactati!

Persoana de contact:
Ing.Lucian Volosen – membru fondator
tel:0744-752693
e-mail: alfarovinex@yahoo.com

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>