Dragulin

Contact

Descriere

Este proiectul care a fost demarat cu mult inainte ca asociatia Alfa Grup sa fie infiintata. Am numit acest proiect Dragulin dupa numele satului in care ne-am inceput cu ani in urma actiunile umanitare.
Despre oamenii dragi din Dragu …
Dragu este un satuc din judetului Salaj. Are 2000 de lucuitori, din care 800 sunt de etnie roma. Traiul romilor din acest sat este unul foarte greu. Saracia face parte din viata lor de zi cu zi, iar lipsa hranei, a accesului la apa potabila, a locurilor de munca face ca povara zilei de maine sa fie tot mai grea.
Nevoile lor
Nevoile lor sunt foarte mari… de la apa, hrana si imbracaminte la educatie si locuri de munca. Daca pentru majoritatea oamenilor confortul minim in locuinte si accesul la apa potabila este ceva normal, pentru romii din Dragu aceste lucruri fac parte dintr-o viata de lux.
Cei care sufera cel mai mult din cauza acestor lipsuri sunt copilasii. Unii dintre ei ar dori sa mearga la scoala dar parintii nu au resursele necesare pentru a-i ajuta in acest sens. Pentru unii dintre acesti copii scoala a devenit doar un vis. Mereu infometati si lipsiti de imbracaminte, copilasii din sat stiu sa se bucure si sa fie multumitori pentru orice dar primit, oricat de mic , iar orice gest de acceptare si de afectiune indreptat catre ei poate face o diferenta in viata lor.
Ce facem noi pentru ei
In urma cu cativa ani am ajutat cu finante si materiale de constructii, la ridicarea unei biserici locale pentru romi.
EDUCATIA
Tot atunci am inceput o activitate de educatie morala si culturala a unui grup de 40 de copii din localitate. Aceasta activitate continua si in prezent . Avem intalniri cu copii din doua in doua saptamani, sambata, intalniri in cadrul carora avem diverse activitati educationale. Totodata de cate ori ii vizitam le oferim si o masa consistenta.
BURSA EDUCATIONALA
Si pentru ca scoala sa nu fie pentru ei doar un vis, am inceput sa sprijinim financiar cativa copii dornici sa isi continuie studiile. Cei care au medii bune si se pot inscrie la liceu, sunt ajutati de noi cu o bursa lunara de 250 lei, pe toata perioada anului scolar.
APA
Pentru ca nu au acces la apa potabila iar unii dintre ei fiind nevoiti sa mearga distante mari ca sa isi aduca in recipiente si vase apa in locuinte , am reusit, cu sprijinul unui pastor reformat elvetian, sa cumparam o mini-statie de pompare apa, si sa o montam impreuna cu conducta de aductiune a apei. De aceasta mini-statie beneficiaza azi 19 familii de romi din Dragu.
CADOURI
In colaborare cu fundatiile Proroma si Ajutorul Familiei oferim copiilor din sat cu ocazia sarbatorilor pachete cu alimente si haine.
Planurile noastre…
EDUCATIA
Dorim sa avem resursele necesare pentru a ajuta mai multi copii sa isi continuie studiile.
APA
Deasemenea vrem sa finalizam constructia statiei de pompare si aductiune a apei. Pentru asta este necesar sa ridicam o cladire pentru pompa, camin de apa, robineti … iar suma pentru toate acestea ar ajunge la un total de 3000 euro.
LOCURI DE MUNCA
Stim ca daca am oferi cateva locuri de munca satenilor din Dragu, o mare parte din problemele lor ar fi rezolvate. De aceea un alt plan este sa infiintam o ferma legumicola pe raza comunei Dragu, si sa asiguram un loc de munca permanent pentru 10-15 romi din sat.
Ferma va cuprinde o suprafata de 4000 -5000 m patrati de solarii si o plantatie de 5-6 hectare de arbusti fructiferi ( capsuni, zmeur). In acest sens dorim si speram sa si reusim sa accesam si fonduri europene.
Credem ca acest proiect agricol are sanse sa reuseasca, coordonatorul lui fiind unul dintre membrii fondatori ai asociatiei noastre, Lucian Volosen, care are studii si o vasta experienta in domeniul agricol.
Cum poti ajuta….
Voluntariat
Este greu de gasit insa credem ca printre voi se afla oameni carora le plac copiii si care au dragoste pentru ei, indiferent de culoarea pielii acestora.
Avem nevoie de oameni fara prejudecati pentru a ne ajuta la programele educationale care au loc sambata.
Sprijin financiar
Deasemenea avem nevoie de sprijin financiar pentru ca planurile noastre de a face viata mai usoara pt romii din Dragu sa poata fi realizate
–    Poti sustine financiar un copil care isi continua studiile
–    Poti ajuta cu haine, alimente, jucarii…
–    Poti sustine financiar proiectul “Apa de zi cu zi” prin care dorim sa finalizam statia de pompare a apei.
–    Poti sustine financiar proiectul agricol prin care dorim sa cream locuri de munca pentru aceasta comunitate.
Galerie imagini: pentru a vedea imagini cu desfasurarea Proiectului, Intrati la Galerie Foto.

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>