Centrul de zi copii și adulți cu dizabilități

Descriere

Scopul activităţilor centrului de zi este îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi a membrilor familiilor acestora.

Activități 

1. Serviciul de îngrijire şi asistenţă medicală la domiciliu funcţionează la Cluj-Napoca si Bistriţa furnizând beneficiarilor servicii acreditate, în baza unui parteneriat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. În cadrul Asociaţiei se oferă şi mijloace compensatorii de îngrijire la domiciliu (paturi, cadre de mers, fotolii rulante, saltele anti-escare, cârje, etc). Personalul medical se ocupă şi de informarea şi consilierea medicală a beneficiarilor, aparţinătorilor acestora sau altor membri ai echipei de lucru.

2. Servicii de îngrijire personală

Aceste servicii de asemenea sunt acreditate si se desfasoara pe lângă localităţile Cluj Napoca, Bistriţa şi Gherla. Serviciile cuprind: ajutor pentru activităţile de bază ale vieţii zilnice cum ar fi: ajutor în realizarea igienei corporale, ajutor la îmbrăcare/dezbrăcare, la hrănire şi hidratare, mobilizare sau deplasare în interior, comunicare; ajutor pentru activităţi instrumentale ale vieţii zilnice dintre care amintim:prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj uşor, însoţirea şi facilitarea deplasării în exterior, ajutor la plata facturilor, activităţi de petrecere a timpului liber.

3. Activităţi de tip asistenţă socială

Acestea constau în informare şi consiliere socială, mediere în relaţia cu alte instituţii din comunitate, suport emoţional, informare şi consiliere juridică sau administrativă, sfaturi de îngrijire pentru membrii familiei, organizarea de activităţi pentru persoanele asistate şi oferirea unui pachet alimentar lunar.

4. Club de socializare pentru vârstnici

Clubul se desfaşoară în localităţile Cluj-Napoca şi Gherla. În cadrul acestor activităţi se urmăreşte implicarea beneficiarilor în activităţi de socializare: excursii, participarea la serbări tematice organizate cu ocazia sărbătorilor de Paşte, Crăciun sau alte activităţi din comunitate şi întâlniri săptămânale unde beneficiarii socializează.

 

 

 

Conducere

Director General Pr. Adrian Avram Director

Beneficiari

Serviciile oferite în cadrul centrului vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate prin acordarea de îngrijire şi asistenţă socio-medicală la domiciliul acestora. 

  • Numărul de locuri: 0
  • Beneficiari: 32
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>