Asociația Centru de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului

Contact

Logo Asociația Centru de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului

Descriere

DESPRE NOI

Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO) este o organizaţie non-guvernamentală înregistrată în România, care are ca scop promovarea drepturilor fundamentale ale omului şi a egalităţii de gen.

MISIUNE

Misiunea ACTEDO este de a promova drepturile fundamentale şi egalitatea de gen şi de a acţiona împotriva încălcării drepturilor omului.

În acest scop, ACTEDO se va angaja în activităţi de advocacy, cercetare, educaționale și în activități de dezvoltare comunitară, cu scopul de a sensibiliza populaţia, a creşte participarea activă a cetăţenilor și de a facilita accesul la justiţie. Urmărim să aducem o schimbare, prin prevenirea şi rezolvarea cauzelor de încălcare a drepturilor omului şi a inegalității de gen, inclusiv a lipsei de educație în domeniul drepturilor omului, a opiniilor stereotipice, a violenței, precum şi a eşecurilor instituţionale în implementarea legilor şi în aplicarea sancţiunilor. Credem că procesul de democratizare la care România s-a angajat la sfârşitul Războiului Rece nu a oferit cetățenilor săi senzaţia de a fi titularii propriilor drepturi şi că românii au găsit cu greu un discurs în care să recalibreze relaţia stat-cetățean în perioada post-comunistă.

Astfel, deşi România este parte semnatară la cele mai importante tratate internaţionale şi regionale privind drepturile omului şi a ridicat drepturile omului la rangul de temă-cheie în diplomaţia sa externă, ​​pentru mulţi dintre cetăţenii săi drepturile omului rămân o noţiune abstractă, irelevantă sau pur şi simplu necunoscută.

ACTEDO îşi propune să schimbe acest lucru prin utilizarea de instrumente de advocacy şi de educație creative pentru a inspira comunitatea şi membrii acesteia să se raporteze la mediul lor social şi politic prin prisma drepturilor omului. De asemenea, ne propunem să sprijinim grupurile vulnerabile în vederea asigurării accesului deplin la justiție, prin stabilirea unui program de asistență şi reprezentare juridică gratuită.

Aici găseşti  mai multe detalii despre proiectele noastre.

NE GASITI SI PE FACEBOOK AICI 

Conducere

Iulia Pascu Presedinte

Proiecte

„RUPEM TĂCEREA DESPRE VIOLENȚA SEXUALĂ” CONTINUĂ CU ACTEDO

Situația violenței sexuale în România În România, aproximativ 4 femei din 20 sunt victime ale unei agresiuni sexuale pe parcusul vieții, așa cum arată un studiu recent al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene. Aceleași statistici arată că numai 5% dintre atacurile violente asupra femeilor sunt raportate la Poliție în timp ce, dintre cazurile rapo...


REȚEAUA PRO BONO PENTRU DREPTURILE OMULUI

Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului este un centru de asistență juridică (în engleză, clearinghouse) prin care ACTEDO pune în legătură persoanele fizice ale căror drepturi au fost încălcate și ONG-urile din domeniul drepturilor omului, pe de o parte, cu avocații colaboratori membri ai Reţelei Pro Bono, pe de altă parte, aceştia din urmă angajându-se să anali...