Pata Cluj

Descriere

Pata-Cluj este un proiect de intervenție socială implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, în parteneriat cu Asociația Romilor de pe Coastei, Fundația AltArt și Habitat for Humanity Cluj. Proiectul folosește o abordare integrată a incluziunii sociale. Scopul este să pregătească incluziunea socială a comunităților din Pata Rât și strada Cantonului, cel mai vulnerabil grup al Municipiului Cluj-Napoca și unul dintre grupurile vulnerabile ale Zonei Metropolitane Cluj. 

Amendamentul pentru introducerea componentei de locuire a fost semnat în septembrie 2015, iar implementarea va începe tot acum. Unul dintre partenerii proiectului Pata-Cluj, Habitat for Humanity Cluj, va construi 32 de apartamente sociale. Pentru a evita formarea unor noi zone de tip ghetou în oraș proiectul consideră necesară construcția locuințelor pe patru terenuri diferite în patru locații diferite din zona metropolitană și municipiul Cluj-Napoca. Locațiile vor avea acces la transportul public și la toate utilitățile. Cele patru construcții vor avea 8 apartamente, fiecare cu câte două camere.

Deoarece locuirea este un subiect sensibil, vom acorda o atenție specială criteriilor de acordare a acestor locuințe, criteriilor de selecție și evaluare a beneficiarilor. Prin urmare, va fi formată o comisie de stakeholderi care să fie constant consultată pe aspecte procedurale și metodologice.

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>