YouthBuild Cluj

Contact

Descriere

YouthBuild Cluj este un program local dezvoltat pentru tineri care trăiesc în condiții modeste, care au nevoie de o cale spre un loc de muncă, să își dezvolte spiritul antreprenorial și oportunitatea de o duce viață care aduce bunăstare lor și celor din jurul lor.

Învățăm tinerii să își folosească vocea în folosul lor și a celor din jurul lor. Participanții cursului YouthBuild dezvoltă competențe în leadership, se implică civic, învață să gestioneze un proiect și un buget. Devin responsabili și mai încrezători că își pot gestiona mai bine viața de zi cu zi, contribuind la bunăstarea lor și a celor din jurul lor.

Calificarea în domeniul construcțiilor are și o componentă de practică pentru tinerii participanți. Aceștia vor dobândi experiența necesară de practică pe șantierele Habitat for Humanity Cluj, construind alături echipa Habitat și alți voluntari locali locuințe simple, decente și accesibile pentru familii cu venituri modeste.

Încurajăm participanții YouthBuild Cluj să se implice cât mai mult în comunitatea din care fac parte. Practica lor contribuie la construcția locuințelor Habitat, de care beneficiază familii cu venituri modeste care locuiesc în condiții inadecvate. De-a lungul programului, vom căuta să facem și alte acțiuni care vin în ajutorul celor din jurul nostru.

Participanții cursului YouthBuild Cluj beneficiază de un curs certificat din domeniul construcțiilor, cât și de alte cursuri din domeniul dezvoltării personale, culturii și participării civice. La final, primesc un certificat care atestă calificarea lor și experiența dobândită.

Prima generație YouthBuild Cluj a absolvit în noiembrie 2015, după 3 luni de cursuri și activități. În acest timp, cei 25 de absolvenți și-au obținut calificarea ca lucrător în domeniul construcțiilor, iar în același timp au sărit în ajutorul comunității în diferite feluri:

  • au contribuit la construcția comunității Habitat din Jucu, unde 16 familii cu venituri modeste se vor putea bucura de o locuință decentă
  • au renovat amfiteatrul din parcul Detunata, împreună cu asociația Thesaurus
  • au construit împreună cu Asociația Urbannect mobilier din paleți, mobilier care a devenit un living itinerant în cartierele din Cluj
  • au reparat și renovat acoperișul uneia din colegele lor din program, care avea nevoie de o mână de ajutor pentru a-și îmbunătăți condițiile de locuire.

Doi din tinerii absolvenți au ales să își continue studiile, fiind acum la facultate. Ceilalți, ajutați de recomandările noastre, își caută un loc de muncă.

 

 

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>