Asociatia Inimioare Fericite

Contact

Logo Asociatia Inimioare Fericite

Descriere

Asociatia "Inimioare Fericite" Organizaţie non-guvernamentală (ONG)

Scopul asociatiei este umanitar, constând în:

  • organizarea si desfăsurarea de activităti filantropice
  • acordarea de sprijin material persoanelor aflate în nevoie
  • organizarea de conferinte, seminarii, mese rotunde pe diverse teme, spectacole
  • initierea si derularea de activitati de sustinere si consiliere, in urma carora sunt ajutate financiar si material persoane defavorizate, dupa cum urmeaza : copii, tineri fara loc de munca, pensionari, orice alte persoane cu venituri mici si foarte mici, persoane cu probleme de sanatate

Obiectivele asociatiei, în vederea realizării scopului ei, sunt următoarele:

- acordarea de ajutor financiar persoanelor aflate în nevoie;

- sprijinirea materială si culturală a diferitelor categorii de persoane, în vederea continuării sau finalizării studiilor, a formării profesionale si dezvoltării personale consiliere;

- organizarea de conferinte, seminarii, mese rotunde si alte activităti similare pe diverse teme;

- organizarea de spectacole, serbari, tombole;

- colaborarea cu organizatii si institutii cu scop similar;

- orice alte activităti necesare în vederea realizării scopului propus.

Suntem un grup de inimi mari si mici si dupa o perioada de voluntariat, am fondat in anul 2015 Asociatia “Inimioare Fericite”. De atunci, cu fiecare actiune noua, “familia” noastra prinde puteri si creste din ce in ce mai mult si mai frumos.

Pentru a ne vedea debutul, va invitam pe evenimentul initial intitulat “Din miezul inimii tale se naste un zambet de prunc” si care sta la originea actualei familii a inimioarelor:

 https://www.facebook.com/events/1524672211127700/?active_tab=posts

Asociatia”Inimioare Fericite” sustine copiii proveniti din familii defavorizate, din cateva sate apartinand judetelor Cluj, Salaj si Satu Mare, iar nucleul tuturor activitatilor il reprezinta Manastirea Bobota, unde beneficiem de spatiu de depozitare cand e necesar, loc de intalnire pentru activitatile statice, masa calda, cazare pentru voluntari si asistenta spirituala deosebita.

Anul 2016 l-am inceput cu dreptul si dupa un Craciun fabulous cu copii-colindatori la Cluj si Salaj, chiar in 01 ianuarie am dat startul in noul an cu o sorcova vesela a impartii de daruri constand in imbracaminte, incaltaminte, alimente, dulciuri, jucarii si pachetele din programul “Shoe Box”.

Frigul iernii ne-a tinut mai mult pe la casele noastre in lunile ianuarie-februarie, dar am comunicat pe Facebook si la telefon, asa incat chiar si de la gura sobei am muncit la consolidarea grupului si la pregatirea programului de primavara-vara.

Prima activitate de primavara a fost vestirea venirii anotimpului prin martisoare, in cadrul unui eveniment unic, petrecut la Manastirea Bobota si la mai multe biserici din satele din imprejurimi (Bobota, Dersida, Supurul de Sus, Socond, Cristelec, Zalau), cand grupuri de copii-inimioare au daruit oamenilor care ieseau de la Liturghie, martisoare din cele mai diverse si mai colorate. A fost o zi a bucuriei, a primaverii, a luminii si suntem foarte recunoscatori pentru aceasta.

Tot cu ocazia “Martisorelii”, am planuit impreuna cu grupul de copii mari si adolescent, o excursie la Pestera Ursilor, eveniment care va avea loc sambata in 02.04.2016 si pe care il asteptam cu totii cu nerabdare.

Joi, in 30.03.2016 am reusit sa trimitem spre Manastirea Bobota un transport mare de imbracaminte, incaltaminte, mobilier pentru bebelusi, jucarii, alimente si dulciuri, iar vineri 01.04 primim alimentele de la un grup de inimi generoase din Zalau, asa incat la jumatatea lui aprilie vom fi pregatiti pentru impartirea darurilor de paste, la un numar de cca 30 de familii (estimat).  

Dupa Sarbatoarea Pastelui, intentionam sa organizam a doua editie a “Festivalului Primaverii” si speram sa fie si mai frumoasa decat prima intalnire la care sub aripa ocrotitoare a asezamantului monahal de la Bobota am adunat cca 60 de copii din parohiile din zona si din localitatea Cristelec.

Apoi mai avem in plan o excursie pe plaiuri salajene si obiectivele de vizitat sunt Gradina Zmeilor si Gradina botanica din Jibou, dupa care urmeaza vacanta mare cu alte si alte proiecte de genul: a doua editie a excursiei la Baile 1 Mai, o tabara de vara cu schimb de experienta intre copiii din Salaj si cei din Parohia Grigorescu Cluj si excursii la Moara de Padure pe Valea Ierii, jud. Cluj. Desigur ca mai avem si proiecte individuale pentru copiii foarte merituosi care se disting prin rezultate scolare deosebite cum ar fi: olimpiade, recitaluri de canto sau competitii sportive.

Datorita faptului ca am crescut foarte mult in anul scurs de la infiintare, am ajuns la situatia de a avea plusuri de mobile, imbracaminte si incaltaminte, asa incat am trimis deja un transport in Moldova, intr-un sat din judetul Vaslui si astazi, 31.03 este pregatit cel de-al doilea transport.

 Adresam multumiri tuturor donatorilor, voluntarilor si inimioarelor adolescente care lucreaza cot la cot cu noi in toate actiunile asociatiei, dar cel mai adanc gand de recunostinta il adresam Manastirii Bobota fara de a carei contributie, toata aceasta desfasurare de forte nu ar fi posibila.

Va multumim ca ne sunteti alaturi si va asteptam cu mare drag la actiunile noastre prezente si viitoare.

Cont: RO90BTRLRONCRT0289844901, Banca Transilvania Comuna Florești, Cluj

NE GASITI SI PE FACEBOOK AICI

 

 

 

Conducere

Presedinte Mihaela-Georgeta Tiba Presedinte

Domenii