AJUTA CA SA TE AJUTI!

Descriere

Proiectul se deruleaza in perioada iulie-decembrie 2016 in parteneriat hotelul Hampton by Hilton si a fost finantat prin programul “Travel with Purpose” de catre Hilton Worlwide. Proiectul este inovator pentru Romania si este un proiect pilot de promovare a conceptului de service learning  (invatare prin implicare in actiuni de voluntariat pentru comunitate) in universitatile din Romania.

Proiectul suplineste o nevoie a invatamantului academic romanesc atat pentru o abordare practica a invatarii cat si pentru includerea in curricula a acestei practici de "service learning" menita sa dezvolte dimensiunile umane ale viitorilor profesionisti in diverse domenii: spiritul civic, empatia, toleranta, altruismul sau voluntariatul. 

Obiectivele Proiectului:

  • Instruirea nonformala a 20 de tineri (18-35 de ani) in domeniul comunicarii si a managementului de voluntari
  • Participarea a 20 de tineri la activitati de mentorat si de voluntariat  timp de 3 luni de zile

Rezultate estimate:

  • 20 de tineri instruiti in drepturile si responsabilitatile voluntarilor, metode de interventie in comunitate si facilitare proces de invatare individual – stabilire obiective de invatare si dezvoltare personala (cresterea empatiei si a gandirii laterale, comunicare).
  • 1000 de ore de voluntariat in comunitatea clujeana 
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>