EDUCATIE PENTRU VIATA

Descriere

Beneficiari: tineri intre 17-24 de ani care se pregatesc sa paraseasca sistemul institutionalizat (centre de plasament). Pana in prezent au beneficiat de programul nostru de dezvoltare a abilitatilor de viata si dezvoltare personala 150 de tineri.

Cum ii ajutam: printr-un program interdisciplinar de formare care vizeaza:

  • autocunoasterea si cresterea stimei de sine–participantii invata sa-si identifice interesele, abilităţile, valorile; sa reflecteze asupra alegerilor lor si a consecintelor acestora; sa exploreze opţiunile educaţionale şi profesionale; sa-si identifice modele si sa-si depaseasca limitarile autoimpuse; sa-si inteleaga si sa-si accepte traumele; sa se pozitioneze in raport cu ceilalti si sa-si imbunatateasca relatiile interpersonale; sa comunice.
  • informaţii ocupaţionale – participantii afla despre piaţa muncii, structura şi specificul unui anumit loc de muncă, oportunităţi gratuite de instruire şi calificare, cum sa-si faca un CV, sa se prezinte la un interviu de angajare.
  • luarea deciziei si stabilirea obiectivelor –in perioada instituţionalizării, copiii depind în permanenţă de prezenţa şi îndrumarea cuiva, neavand oportunitatea de a lua singuri decizii. Aceasta inabilitate se va reflecta foarte acut in momentul in care vor iesi din sistem deoarece vor trebui sa-si ia singuri viata in maini.

Beneficiari

tineri intre 17-24 de ani care se pregatesc sa paraseasca sistemul institutionalizat (centre de plasament). Pana in prezent au beneficiat de programul nostru de dezvoltare a abilitatilor de viata si dezvoltare personala 150 de tineri.

  • Numărul de locuri: 0
  • Beneficiari: 0
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>