Programe de voluntariat

Contact

Descriere

Asociația Little People oferă o grijă și atenție deosebită programelor de voluntariat pe care le tratează cu foarte mult profesionalism și implicare.  Pentru programele de suport din cele 9 centre, au fost încheiate colaborări cu7 universități și sunt pregătiţi zeci de voluntari Little People, majoritatea studenţi sau absolvenţi de psihologie. Voluntarii trec printr-un proces riguros de selecție, iar apoi au oportunitatea de a participa la traininguri specifice, supervizare, schimburi de experienţă în alte secţii de oncopediatrie din ţară şi la o întâlnire anuală națională a tuturor voluntarilor.

Această întâlnire de 4 zile este deosebit de importantă în formarea voluntarilor deoarece cuprindeworkshopuri de specialitate pe tema psiho-oncologiei pediatrice; oferă informații importante cu privire la programul de intervenție din spital; oferă un schimb de experiență și intercunoaștere, team building și formare în cadrul unui atelier de învățare non-formală și experiențială.

Asociația Little People este singura asociație din România care oferă astfel de servicii, la nivel național, pentru pregătirea voluntarilor, asigurând prin consecință calitate și implicare deosebită în serviciile oferite copiilor și tinerilor bolnavi.

A merge la spital, ca voluntar, înseamnă o responsabilitate în plus şi onoarea de a fi parte integrantă din tratamentul complementar pe care acest program îl oferă luptei împotriva cancerului!

Pentru a oferi voluntarilor un cadru structurat în desfășurarea programului de suport, Asociația Little People a conceput un Ghid al Voluntarului, ghid care conține informații privind obiectivele programului „Nu mi-e frică!”, descrierea acestui concept, reguli de conduită și informații utile despre cancerul la copil și spitalizare. Mai multe informaţii despre posibilităţile de voluntariat găsiţi aici.

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>