Capela Sf.Kamill

Contact

Descriere

Capela a fost sfintita pe 9 septembrie , anul 2000. Sfintirea capelei a fost oficiata de catre personalitati si preoti straini dar si din tara. In fiecare an pe 14 iulie, de ziua "Sf.Kamill", avem slujba de pelerinaj, dupa care este organizat o masa festiva in sala mare a Caminului.

Sfântul Camill din Lellis a fost protectorul bolnavilor, al spitalelor, al infirmierilor şi al vârstnicilor. Capela şi Căminul nostru îi poartă numele, deoarece sub patronatul lui avem posibilitatea de a-i îngrijii pe internaţii şi bolnavii aflaţi în suferinţă. În acelaşi timp, capela oferă posibilitatea, atât celor din împrejurime, cât şi celor din oraş, să participe la slujbele săptămânale pentru a se ruga împreună cu internaţii.

Din anul 2005 functioneaza doua grupe de rusalii, tot in acest an am sarbatorit 5 (cinci) ani, de la sfintirea capelei.  In 2009, in fiecare luna, pe a trei zi de vineri, se tine o slujba religioasa pentru biserici si preotii acestora. In anul 2010, am sarbatorit 10 ani, an jubiliar, slujba religioasa oficiata de arhiepispocul de la Alba Iulia, Mgs. Jakubinyi Gyorgy.

Sâmbătă de sâmbătă, preotul Árpád Kovács (Baciu) oficiază slujba începând cu ora 17, ajutat fiind de 12 ministranţi. Persoane din toate colţurile oraşului vin cu multă plăcere şi se roagă împreună cu internaţii.

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>