Asociația Organizația Creștină Something New

Contact

Logo Asociația Organizația Creștină Something New

Descriere

Organizația Creștină „Something New” este o asociație fără scop lucrativ, cu personalitate apolitică, având sediul în Cluj Napoca, str.Paris, nr. 36, urmărind obiective dihotomice. Programul oferit reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, a căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spațiul de locuit și condițiile de igienă fiind necorespunzătoare creșterii și îngrijirii copiilor. Organizaţia funcţionează din data de 05.04.2013 si are ca și scop principal dezvoltarea educațională, artistică și culturală a copiilor care provin din familii defavorizate din cauza sărăciei.

Obiective: promovarea educației în rândul copiilor, reintegrarea în societate a unor copii/părinți aflaţi în situaţie de excluziune socială, socializarea prin programe adaptate nevoilor beneficiarului.

 

Conducere

Președinte Lidia Erika Vulea Director

Programe

Serviciul comunitar educativ-cultural, de suport, socializare, informare și consiliere spirituală

Serviciul comunitar educativ-cultural, de suport, socializare, informare și consiliere spirituală a fost dezvoltat în anul 2015, din dorința de a sprijinii copii din mediul rural în parteneriat cu școala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Cojocna.


Centrul de zi pentru copii “Something New”

  • Strada Aurel Vlaicu nr.48, ap 31. Cluj Napoca, Centrul de zi Something New: Str. Paris nr. 36, Cluj Napoca , Cluj-Napoca, Cluj

Având ca scop prevenirea abandonului şcolar și dezvoltarea intelectuală și artistică a copiilor, Centrul de zi “ Something New”, oferă copiilor aflaţi în situaţii de risc: servicii de găzduire (3 ore/zi), educare, suport în realizarea sarcinilor școlare și dezvoltare intelectuală, dezvoltare artistică, program de socializar...


Proiecte

Serviciul comunitar educativcultural, de suport, socializare, informare și consiliere spirituală

Serviciul comunitar educativcultural, de suport, socializare, informare și consiliere spirituală a fost dezvoltat în anul 2015, din dorința de a sprijinii copii din mediul rural în parteneriat cu școala Generală cu clasele IVIII din localitatea Cojocna.


Centrul de zi pentru copii “Something New”

Centrul de zi pentru copii “Something New” , implementat în anul 2013, oferă unui număr de 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani , servicii de găzduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistică, socializare, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor. Un alt serviciu oferit copiilor este Școala de vară “Smart Kids”,...


Activități

Având ca scop prevenirea abandonului şcolar și dezvoltarea intelectuală și artistică a copiilor, Organizația Creștină Something New, oferă copiilor aflaţi în situaţii de risc: servicii de găzduire (3 ore/zi) educare, suport în realizarea sarcinilor școlare și dezvoltare intelectuală, dezvoltare artistică, program de socializare si recreere, ateliere de creație (crafting, pictură, gastronomie), tabere, consiliere psihologică. De asemenea, părinţii beneficiază de servicii sociale şi sprijin material, în funcţie de nevoile identificate.