Asociația pentru Educație Inovativă

Contact

Logo Asociația pentru Educație Inovativă

Descriere

Asociația noastră s-a născut din voința de a crea ceva în plus în educație. Convingerea noastră este că învățământul are nevoie de o permanentă reînnoire, în zilele noastre este prea puțin să introducem în educație doar metodele clasice.

Axăm o importanță semnificativă pe multiculturalitate. Ne străduim să educăm copiii în așa fel încât, chiar de la vârsta preșcolară, ei să aibă oportunitatea de a crește înconjurați de alte naționalități, ca acest lucru să devină pentru ei un stil de viață natural.

În atingerea scopului nostru, introducem metode inovative, care transformă învățatul propriu-zis într-o experiență plăcută, care să îi conducă la trăirea sentimentului de realizare.

Pe aceste obiective ne axăm în programele noastre zilnice în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Mikó și a asociației.

Conducere

Mikó Imre Vicepresedinte

Zsuzsanna Éva Mikó Presedinte

Programe

Voluntariat

Avem ca scop de a ajuta drumul profesional al studentilor care studiaza stiinte ale educatiei, sau stiinte sociale, sau vor sa lucreze cu copii in diferite domenii.


Festivalul Copiilor

Dorim sa oferim un festival de calitate dedicat tuturor copiilor din zona, indiferent de limba sau posibilitati. Activitățile, jocurile și decorațiile festivalului pentru copii vor fi definite în principal de tema: călătorii prin lume. Pe teritoriul unde va fi organizat festivalul se va putea plăti cu monede speciale. Copiii vor putea face rost de monede, participând la diferite jocuri...


Marșul felinarelor de ziua Sfântului Martin

Scopul nostru este menținerea și renașterea tradițiilor de ziua Sfântului Martin. Vă invităm să fiți alături de noi cu felinare de mână, să ne înpărtășim flacăra binelui. Pornim de la intrarea parcului dinspre Opera Maghiară, plimbăm în jurul lacului, iar la filegorie vă invităm la un ceai cald și pâine cu untură. Atmosfera caldă va fi asigurată de muzicanți. &nbsp...Program de voluntariat în tabere de vară

Avem ca scop de a ajuta drumul profesional al studentilor care studiaza stiinte ale educatiei, sau stiinte sociale, sau vor sa lucreze cu copii in diferite domenii in timpul vacantei de vara


Proiecte

Licitatii caritative

Sprijinirea organizatiilor, fundatiilor, asociatiilor de profil social sau medical, profilat la copii bolnavi/nevoiasi sau copii cu ces prin creatii artistice/ fotografii etc


Proiect de incluziune a copiilor cu C.E.S.

Contribuţia la reducerea marginalizării copiilor cu CES, cu dificultăţi de învăţare, precum şi la schimbarea mentalităţilor şi atitudinii elevilor, cadrelor didactice faţă de aceştia; mijlocirea de către copii din gradnita  a unei bune integrări sociale a copiilor cu CES prin implicare directă în formarea autonomiei personale a acestora.


Activități

 • Invatare a noi technici de arte plastice la copii
 • Vanzarea creatiilor copiilor prin licitatie
 • Oferirea sumei adunate la o organizatie aleasa de cumparator


 • Incluziunea copiilor cu C.E.S in gradinita cu Program Prelungit Miko
 • Primirea copiilor cu C.E.S in grupele noastre zilnic sau 2-3 ori/ saptamana, in functie de nevoi ai acestora.
 • Asigurarea ajutorul specialistilor grădinitei (logoped, psiholog, psihopedagog, kinetoterapeut, asistent medical)

Formarea educatoarelor si ingrijitoarelor in acest domeniu


 • Alegerea voluntarilor prin concurs de voluntariat (dosar, interview, etc.)
 • Stabilirea programului si sarcinilor voluntarului in functie de domeniul pe care o doreste sa aduna experienta
 • Intalniri periodice cu un mentor de profilul voluntarului din gradinita (logoped, pshiholog, educator, kinetoterapeut) , cautarea solutiilor la eventuale probleme, discutarea cazurilor speciale, etc.


 • Alegerea voluntarilor prin concurs de voluntariat (dosar, interview, etc.)
 • Stabilirea programului (min. 3 saptamani) si sarcinilor voluntarului in functie de domeniul pe care o doreste sa aduna experienta
 • Intalniri periodice cu un mentor de profilul voluntarului din gradinita (logoped, pshiholog, educator, kinetoterapeut) , cautarea solutiilor la eventuale probleme, discutarea cazurilor speciale, etc.


 • Plimbare cu felinare de mână în Parcul Central
 • Ospătie la filegorie din Parcul Central cu ceai cald și pâine cu untură
 • Dans popular pentru copiii si nu numai


 • Activitate caritativă pentru copii din Scoala Specială „Kozmutza Flóra” din Cluj- Napoca
 • Participare la zilele culturale Maghiare cu activități pentru copii
 • Colinda copiilor în casa de bătrâni