Asociatia pentru promovarea incluziunii sociale

Contact

Logo Asociatia pentru promovarea incluziunii sociale

Descriere

Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS), a fost fondată în 2008 (nr 26/2000), ca răspuns la problemele nerezolvate a romilor.
Formata din mediato
ri şcolari romi şi asistenţi de învăţământ romi , APIS sa născut ca un răspuns la problemele nerezolvate de către sistemul de învăţământ actual pentru copiii romi. Ca o organizaţie a comunităţii şi cunoscatori a unor mai bune modalitati de rezolvare a problemelor educaţionale a copiilor romi, suntem o organizaţie care lucrează direct cu comunităţile de romi avem dreptul şi am încredere că numai o abordare multidimensională poate duce la rezolvarea acestui fenomen nedorit pentru societate.

APIS – are ca scop eliminarea decalajului în rezultatele educaţionale dintre romi şi ne-romi.
Colaboram cu autorităţile locale, pentru a dezvolta parteneriate în vederea îmbunătăţirii situaţiei învăţământului, în principiu, în comunităţile de romi din Transilvania. Performanţa APIS este, de asemenea, măsurată prin numeroase activităţi pentru îmbunătăţirea nivelului de educaţie pentru romi.

Începând cu anul 2008, mai mult de 40 de iniţiative benefice au fost dezvoltate de comunităţile de romi din Transilvania , şi sa creat o legătură pentru romi la nivel local la serviciile publice, în special la educaţie.

Acest parteneriat activ a fost, apreciat de beneficiarii romi, dar de asemenea, prin recunoaşterea organizaţiei la nivel international :Proiectul “Close to school” al Asociaţiei pentru Promovarea Incluziunii Sociale Câmpia Turzii se numără printre câştigătoarele Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011. Proiectul “Close to school” a fost printre cele 37 de proiecte de integrare socială care au fost selectate de un juriu internaţional din 132 de proiecte finaliste, care la rândul lor au fost clasificate de către experţi dintr-un total de 1.850 cereri.


http://www.erstestiftung.org/wp-content/uploads/2011/06/EFASI-2011_winners_EN.pdf,

In acelaşi an municipalitatea din Câmpia Turzii ne acordă ”Premiul pentru incluziune socială”.

Rezultatele educaţionale importante: am reusit sa organizam 20 grădiniţe de vară timp de 2 luni copii de provenienţa din 20 de comunităţi de romi (participarea timpurie a copilului preşcolar), cu scopul de a-i pregăti pentru şcoala . Ne-am înscris în clasa întâi cu mai mult de 700 de copii, care nu au frecventat grădiniţa . De asemenea, în cadrul proiectului “Close to school”, care este recunoscut la nivel internaţional ca o bună practică am reuşit să integram mai mult de 300 de elevi romi din mediul rural, clasele I-VI, cu scopul de prevenire a abandonului şcolar şi promovarea integrării a elevilor romi într-un proces de învăţământ de calitate .

APIS a reuşit să implementeze un model de bună practică de intervenţie bazat pe o abordare individualizată, în conformitate cu condiţiile şi circumstanţele fiecărui copil rom.

Înainte de a începe proiectul rata abandonului şcolar a fost de aproape 40% din totalul de elevi romi de la şcoală, în total, 328 de elevi romi care au beneficiat, de acest program,actualmente nu există nici un copil care a abandonat scoala .
Cheia succesului în activitatea noastră este de a ne implica nu numai în domeniul educaţional dar şi în domeniul social. Noi lucram direct cu mai mult de 30 de comunităţi din Cluj, Mureş şi judeţele Alba (regiunea Nord-Vest).

Ne gasiti pe Facebook AICI

Proiecte

Proiectul CLOSER TO SCHOOL

Proiectul este derulat de Asociaţia pentru Promovarea incluziunii sociale (APIS), care are scopul de a ajuta numeroase familii dezavantajate, inclusiv de romi, si copii, care continuă să cadă, prin fisuri, oferindu-le o nouă şansă . Obiectivul nostru este o dezvoltare socio-economica durabila. APIS militeaza pentru promovarea drepturilor omului,lupta împotriva sărăciei, dezvolatrea...