Asociația pentru recuperare și consiliere în adicții și dependențe ARCADE

Contact

Descriere

Scopul Asociației ARCADE este îmbunǎtǎţirea calităţii vieţii persoanelor afectate direct sau indirect de adicţii şi dependenţe prin servicii de informare, prevenire, consiliere şi educaţie. ARCADe este o organizație non-guvernamentală tânără, care pentru susținerea activităților pe care și le propune pentru viitor se bazează pe sprijinul comunității clujene din care face parte și căreia i se adresează preponderent. Considerăm că adicţia de substanţe şi/sau comportamente este o boală complexă, care afectează societatea şi membrii săi la toate nivelurile socio-economice, și în acest scop, pe lângă oferirea de servicii directe către cei aflați în suferință, ne propunem și formarea de noi consilieri în adicții, pentru a putea răspunde nevoilor actuale ale societății românești.

Conducere

Claudia Varga Director

Activități

  • Oferim comunității locale și naționale cursuri de specializare în consilierea în adicții. Suntem în proces de elaborare a unei curricule și acreditarea unui curs pentru profesioniști.
  • Derularea de campanii de prevenire a consumului de droguri/ alcool / substanțe noi psihoactive (etnobotanice) în rândul elevilor și a tinerilor în colaborare cu alte ONG-uri și instituții publice/private.
  • Programul de asistare a angajaților – ofertă personalizată de cursuri și sesiuni de informare și prevenție pentru angajații companiilor publice sau private, precum și consiliere a angajaților care se confruntă cu boala dependenței.
  • Consilierea persoanelor dependente și a membrilor familiei afectate de dependența de alcool/droguri sau jocuri de noroc.
  • Publicarea periodică a unei Reviste de informare și prevenție pentru o viață sănătoasă.
  • Dezvoltarea resurselor bibliografice în domeniul adicțiilor – articole, cărți de specialitate
  • Cercetare de specialitate – prin echipa de profesioniști implicați din domeniul social și academic ne dorim prezentarea cât mai adecvată a evidențelor despre eficiența Modelului de recuperare bio-psiho-socio-spiritual din adicții.