Misiune posibilă – şanse egale în alegerea carierei

Contact

Descriere

 

 Obiectivul general
Promovarea şanselor egale pentru tinerii aparţinând minorităţilor etnice în vederea îmbunătăţirii implicării acestora în viaţa comunităţii, prin încurajarea lor să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.

NOU!!! EDIȚIA 2011
 Obiectivele specifice ale proiectului sunt
 Informarea tinerilor aparţinând minorităţilor etnice a maghiarilor, romilor şi germanilor din România, în 5 judeţe, cu privire la oportunităţile de carieră şi de învăţământ din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR);
 Dezvoltarea unor activităţi educaţionale în vederea orientării profesionale a 35 tineri aparţinând minorităţilor etnice;
 Creşterea capacităţii partenerilor de a oferi servicii de informare şi consiliere profesională tinerilor aparţinând minorităţilor etnice. 

 Grup ţintă
Elevi de liceu aparţinând minorităţilor maghiare, rome şi germane din judeţele Bihor, Cluj, Harghita, Mureş, Satu Mare (parte din ei provenind din mediul rural), precum şi familiile lor.

 Beneficiari direcţi
 35 de tineri aparţinând minorităţilor etnice a maghiarilor, romilor şi germanilor din România, participanţi la tabăra de orientare. 

 Beneficiari indirecţi
 Minorităţile etnice din România. 

 Activităţi
Pregătirea materialelor informative
Materialele de informare vor fi distribuite în 28 de şcoli din cinci judeţe vizate. Acestea au menirea de a informa şi implicit încuraja elevii de etnii altele decât cea română cu privire la cariera de poliţist. Totodată, elevii vor afla de oportunitatea de a participa la sesiuni de pregătire care îi vor familiariza cu activităţile didactice desfăşurate în cadrul Școlii de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca, precum şi detalii tehnice privind admiterea şi cariera de poliţist.

Informarea şi recrutarea tinerilor minoritari
Informarea în vederea participării la tabăra Misiune posibilă – şanse egale în alegerea carierei se va realiza prin intermediul afişelor expuse în şcoli din cele 5 judeţe vizate şi a fluturaşilor informativi distribuiţi în perioada mai-iunie 2011. Acest proces se realizează în colaborare cu Compartimentele de Prevenire din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie.

Tabăra şcolară Misiune posibilă – şanse egale în alegerea carierei
Sesiunile de pregătire din cadrul taberei, organizată în perioada 8-12 august 2011, în incinta Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, urmăresc familiarizarea cu aspecte specifice procesului de instruire şi se adresează acelor tineri minoritari care, în urma campaniei de informare în şcoli, şi-au manifestat intenţia de a urma cariera de poliţist. 

 AICI afişul de promovare a taberei
 AICI fluturaşul informativ conţinând programul taberei
 AICI formularul de înscriere
 Prezentarea proiectului cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Minorităților Naționale, decembrie 2011

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>