CAVA – Competențe pentru Micro-procesarea Produselor Agricole pentru o Valoare Adăugata – Dezvoltare Antreprenoriala in Zonele Rurale.

Contact

Descriere

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca ia parte la un proiect internațional finanțat prin programul Erasmus+.

Proiectul se concentrează pe sectoarele HORECA și agro-alimentar. Astfel, acesta vizează valorizarea produselor tradiționale și a celor specifice culturii gastronomice locale ca și metodă de a facilita dezvoltarea antreprenorială și șansele de ocupării prin promovare / calificare în procesarea produselor. Contribuția proiectului este anticipată la dezvoltarea de piețe integrate și de lanțuri de aprovizionare pentru produsele alimentare în domeniul turismului.

Proiectul include furnizori de formare profesională (CEFAL–Emilia Romagna –Italia,AFMR -ETCHARRY-Franța, SCF –Italia), organizații active în domeniul economiei sociale (Civitas – România, CEC- Belgia), organizații active în domeniul promovării turismului și al valorificării patrimoniului local,  (DOT –Silezia de Jos, Instituție publică în domeniul turismului - Polonia, Casa Artusi –Italia), Organizații active în domeniul dezvoltării teritoriale (AZRRI, Agenția pentru Dezvoltare Rurală-Croatia,Coop.Agricola Lunca Somesului Mic –Romania) și autorități locale (Regiunea Istria– Croația)

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

 Întărirea schimbului de cunoștințe, inovație, resurse și practici între actorii educaționali și piața muncii.

 Contribuția la creșterea angajabilității prin dezvoltarea capacității și spiritului antreprenorial în rândul tinerilor și adulților în zonele rurale și peri-urbane.

Grupurile țintă sunt:

  •        sistemul educațional (școlile de turism și catering)
  •      Actorii HORECA (hoteluri, restaurante, firme de catering)
  •        Sectorul agricol (ferme,cooperative de marketing și altele)

Pentru mai multe informații despre progresul proiectului se poate vizita

 http://cavapro.weebly.com/ sau pagina de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/cavaproject?fref=ts

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>