Tabără de vară pentru persoane cu handicap mental, familiile și prietenii lor

Descriere

Tabăra națională „Credință și Lumină” reuneste membrii ai comunităţilor Credinţă şi Lumină din întreaga ţară și uneori şi din străinătate. Obiectivele sunt dezvoltarea abilităţilor practice şi sociale ale persoanelor cu handicap mental. Aceste persoane beneficiază de diferite activităţi practice, artistice, ludice, religioase, care să le sprijine în dezvoltarea personală. Voluntarii sunt prezenţi pentru a asista persoana cu handicap mental în aceste activităţi. Membrii familiilor lor (părinţi, fraţi sau surori) participă la aceste activităţi pentru a se obişnui să conlucreze cu persoanele cu cerinţe speciale şi în alt mod, pentru a le sprijini să-şi dezvolte în continuare abilităţile formate în cursul întâlnirilor “Credinţă şi Lumină”.

Membri ai comunităţilor din întreaga ţară se bucură să conştientizeze bogăţia unei mari familii, bucurându-se d eun timp de relaxare în afara mediului în care se află zilnic, într-un ambient liniștit și primitor. Programul spiritual este destinat creşterii participării la viaţa de rugăciune în Biserică. Momentele artistice şi de dezvoltare a abilităţilor practice urmăresc conştientizarea şi dezvoltarea darurilor persoanelor cu handicap mental.
 
Membrii familiilor lor îşi dau seama mai bine de valoarea persoanelor cu handicap mental, participând împreună cu ele la activităţile organizate. Prin discuţiile propuse, prin împărtăşirea bucuriilor şi greutăţilor zilnice, fiecare familie are multe de învăţat şi este încurajată.

Tinerii voluntari au ocazia să-şi valorifice diferitele abilităţi (practice, artistice, de relaţionare personală, de organizare etc.), fiind astfel încurajaţi să se implice mai puternic în comunităţile “Credinţă şi Lumină”. Ei devin mai conştienţi de abilităţile proprii, pe care şi le pot valorifica mai bine şi în viaţa de zi cu zi. Voluntarii au ocazia să cunoască mult mai bine persoana cu handicap mental, devenind mai competenţi în sprijinul pe care i-l acordă.

 

Beneficiari

Persoane cu dizabilități intelectuale, membrii ai familiilor acestora și prieteni - voluntari.

 

  • Numărul de locuri: 0
  • Beneficiari: 70
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>