Voluntariat

Contact

Descriere

Într-o lume în care timpul este împărțit pentru majoritatea dintre noi, e destul de greu să punem deoparte timp și pentru lucruri care nu intră în categoria ”obligatoriu de făcut” și totuși, dacă stăm să ne uităm mai atent, de multe ori găsim că avem timp. Ce nu realizăm de fapt, e că nu știm cum să facem să nu-l pierdem. Ca și în privința banilor, timpul, dacă este bine investit îți aduce satisfacție și roade.

Ați auzit de expresia ”Plăcut obosit”?

Această oboseală plăcută o experimentează cei care se bucură de lucrul bine făcut dar mai ales, cei care se implică în viața celor din jur.

Venim de la muncă deseori obosiți după timpul petrecut acolo pentru noi înșine într-un oarecare final, apoi, avem nevoie de timp tot pentru noi, pentru a ne reîncărca bateriile - o nevoie absolut normală și reală. Sufletul nostru însă mai are nevoie de timp și pentru altceva – pentru a ajuta, pentru a face un bine cuiva, fără să urmărim vreun interes anume în afară de binele celuilalt. O nevoie la fel de mare dar care oferă mai multă împlinire decât munca și timpul pus deoparte pentru noi.

Voluntariatul îți oferă ocazia:

  •  ... să faci un pas în afara lumii tale, să ai o perspectivă diferită asupra oamenilor, asupra vieții;
  •  ... să descoperi că ceea ce ai, poate fi oferit altuia sub diferite forme: o mână întinsă, timp, cunoștințe, abilități, zâmbete;
  •  ... să descoperi că ceea ce ți s-a dat, nu ți s-a dat să ai doar pentru tine ci ca să împarți.

Ești binecuvântat pentru a fi o binecuvântare pentru alții!

VOLUNTARIAT ÎN PROIECTUL DE MENTORAT MARI ȘI MICI, MARI AMICI

Relațiile de care ne amintim cu drag și care rămân cu noi peste ani, sunt cele care au lăsat în viața noastră ceva frumos, relații care ne-au format în ceea ce suntem azi, ne-au dat curaj să facem primii pași înspre ceva la care doar am visat. Au fost relații cu oameni la care am privit și despre care am spus în sinea noastră: ”Aș vrea să fiu ca el! Aș vrea să fiu ca ea!”

Au fost oamenii care ne-au acceptat și ne-au iubit, oameni care și-au împărțit timpul lor cu noi, ne-au oferit atenția, ne-au mustrat în dragoste pentru că au avut așteptări mai înalte din partea noastră, oameni în prezența cărora ne-am simțit noi înșine și ne-am simțit bine.

Prieteniile sunt o altă categorie de relații care ne influențează mult viața. Avem prieteni cu care ținem legătura din copilărie, cu alții ne împrietenim în școli iar cu alții, pe unde ne duc pașii în viața de adult. Mulți dintre noi avem prieteni de mai multe vârste iar asta e un mare câștig pentru ambele părți.

Relațiile de prietenie ne înfrumusețează viața, o colorează în tot atâtea culori câte relații avem. Găsim că tabloul final are câte ceva din fiecare prietenie iar imaginea întreagă vorbește despre noi.

În proiectul de mentorat căutăm prieteni pentru copii – Amici Mari pentru amici mici.

  • Vrei să fii prietenul unui copil?
    • Ai inimă pentru copii?
    • Reușești să intri ușor în lumea lor?
    • Îți place să te joci și să înveți în același timp?

Poți să faci chiar tu diferența în viața unui copil, poți să fii chiar tu prietenul unui copil!

Te așteptăm să te înscrii în proiectul de mentorat.

Detalii și informații la telefon: 0264.422.011 sau la 0753.085.101, zilnic între orele 8:00-16:00 sau pe e-mail – office@fcacluj.ro

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>