Vârstnici

Descriere

Scopul programului

Serviciu dedicat asistarii la domiciliu a persoanelor varstnice, cu varsta peste 65 ani, ramase singure, fara susținatori și consta in imbunatațirea calitații vieții persoanei asistate prin caștigarea capacitații de reintegrare sociala, prevenind singuratatea, izolarea, saracia, depresia, suicidul.

Prin fiecare activitate desfasurata urmarim interesul beneficiarilor si imbunatatirea calitatii vietii acestora.

Consiliere si suport emotional-spiritual. Confruntandu-se cu boli, lipsuri si singuratate, in cadrul consilierii discutam problemele, framantarile si impreuna gandim strategii si solutii care duc la prevenirea: singuratatii, izolarii, depresiei si a gandurilor suicidare.

Grup de suport. Intalniri de grup cu scopul socializarii. Abordam discutii cu diferite  tematici, care tintesc problemele cu care se confrunta, ajutandu-i sa se raporteze corect la acestea.

Activitati de socializare si petrecere a timpului liber. Marcarea zilelor importante din viața lor: sarbatorirea zilelor de naștere, 8 Martie, Paște, Craciun, sarbatorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Varstnice, iesiri in imprejurimi, la cofetarie la cumparaturi, in parc sau excursii.

Intermedieri. Insotire si transport la medic, spital, internari/externari, medicatie, in limitele financiare alocate.

Ajutor la menaj si gatit. Cu sprijinul voluntarilor si in funcție de nevoi intervenim acolo unde este cazul.

Cumparaturi saptamanale sau lunare. Se efectueaza ori de cate ori situația o cere si/sau in funcție de venitul financiar al beneficiarului.

Contact

proiect.varstnici@herald.ro

Beneficiari

Cui ne adresam ?

In cadrul programului asistam persoane varstnice, cu varsta de peste 65 ani, singure, cu venit insuficient traiului de zi cu zi, care beneficiaza de serviciile fundatiei in functie de nevoile acestora.

  • Numărul de locuri: 0
  • Beneficiari: 0
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>