Program "ŞCOALA DE VARĂ"

Contact

Descriere

În lunile iulie şi august 2016, am derulat programul „Şcoala de Vară” pentru copiii din şcoala gimnazială „Traian Dârjan”. Programul a fost finanţat de către United Way România şi s-a desfăşurat în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale integrate Ţara Minunilor, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca (DASM Cluj-Napoca).

Activităţile cu copiii au avut loc în fiecare săptămână de luni până joi, programul zilnic incluzând: preluarea copiilor de la Unitatea Mobilă din Pata Rât, igienizare personală la centru (faţă, mâini), derularea activităţilor planificate şi servirea mesei de prânz.

Programul a avut drept scop derularea unor activităţi nonformale care au vizat completarea experienţelor de învăţare ale elevilor incluşi în proiect precum şi pregătirea pentru începerea noului an şcolar. Au fost înscrişi un număr de 30 de copii atât din ciclul primar cât şi din ciclul gimnazial, copii care au fost incluşi în proiectul “Şcoală după Şcoală” în anul şcolar 2015-2016.

 

La petrecerea de încheiere a programului „Şcoala de Vară”, unul dintre băieţi m-a întrebat:
- Mâine mai venim aici?
- Nu, nu mai venim. Am terminat activităţile şi acum aveţi un pic de vacanţă până începe şcoala.
Când acesta a auzit răspunsul meu, m-a privit deznădăjduit şi cu emoţie în glas, mi-a spus:
-Şi.... asta înseamnă că nu ne mai vedem?
- Nu, sigur ca o să ne mai întâlnim.
- Mi-a plăcut mult cu voi.
Şi nouă!

***

Timpul petrecut cu aceşti copii mi-a permis să descopăr potenţialul care stă ascuns în fiecare dintre ei. Consider că toţi sunt capabili de a realiza lucruri măreţe, însă au nevoie de îndrumare şi o vorbă bună ca să-şi demonstreze adevărata valoare.

Paula-Diana Ciobanu
Manager proiect

 

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la “Şcoala de Vară” au fost reacţiile copiilor atunci când făceam un lucru nou pentru ei. De multe ori, s-a întâmplat să le citesc bucuria în ochi şi să-mi spună, cu un zâmbet până la urechi "asta e cea mai bună prăjitură, nu am mai mâncat aşa ceva", "sunt cei mai buni cartofi prăjiţi, este cel mai bun suc", "cristalele din Salina au fost cele mai frumoase pe care le-am văzut vreodată".

Prin ochii lor am văzut lucruri banale ca fiind extraordinare.

Alina-Diana Racoţi
Asistent social

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>