Constructia celei de a doua scoli ProRroma în Tinca

Contact

Descriere

Scoala crestin privata a fundatiei ProRroma din Tinca este supra-aglomerata. Începând în 2000 cu o singura clasa de gradinita cu 12 copii înscrisi, la ora actuala ea ofera zilnic învatamânt la 115 copii, împartiti în patru clase: doua de gradinita si doua de scoala primara plus un mare grup de elevi de la scoala generala de stat din Tinca care vin la meditatii dupa programul de scoala. Fosta scoala (initial menita drept gradinita), plezneste din încheieturi, iar în septembrie (anul scolar 2009 – 2010) se va mai adauga înca o clasa, motiv pentru care începem din nou sa construim.

În acest fel, si gradinita si scoala primara îsi vor avea propriul local. Un mare avantaj este terenul - pe care este construita gradinita si pe care-l avem în proprietate - îndeajuns de mare pentru constructia noii scoli. Scoala crestin privata ProRroma este o institutie recunoscuta de guvernul român cu autorizatie de functionare pentru început pentru patru clase primare. Dupa care se va evalua situatia si se va decide daca vom primi autorizatie de functionare si pentru clasele 5-8 de scoala generala. Acest lucru este de altfel si în viziunea conducerii celor doua fundatii ale noastre, si anume de a oferi elevilor nostri Rroma un pachet de învatamânt complet, de la gradinita pâna la sfârsitul scolii generale.

Pentru suma de 60.000 de euro putem construi parterul noii scoli.


Avem deja un buget de început multumita unor donatii minunate, cu care putem construi jumatate din parterul scolii, si anume trei localuri de clasa plus cancelaria. Dar pentru terminarea parterului mai avem nevoie de înca 60.000 de euro. Planul nostru este de a construi opt localuri de clasa, cu grupuri sanitare (W.C.-uri si dusuri), bucatarie, sala de mese si biblioteca. În acest scop se va construi deasupra un etaj într-un stadiu ulterior. Contributia dumneavoastra financiara este de aceea foarte necesara si de mare ajutor. Vreti sa contribuiti si dvs.?

Click here to download the construction

<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>