Organizația AWANA CLUJ-MĂNĂȘTUR

Contact

Logo Organizația AWANA CLUJ-MĂNĂȘTUR

Descriere

AWANA este o organizație internațională care promovează valorile moral-creștine și se conduce după motoul: Încă un băiat și o fată pentru Cristos!

AWANA CLUJ-MĂNĂȘTUR este împărțit în trei cluburi secundare, care doresc să răspundă diferitelor nevoi ale copiilor preșcolari, școlari și adolescenți.

Prin activitățile întreprinse încercăm să împiedicăm sedentarismul și să încurajăm copiii să fie activi fizic, să dezvoltăm în participanți spiritul de echipă și competiția sănătoasă și să participăm la cultivarea valorilor biblice, moral-creștine în societatea de astăzi – toate acestea într-un mediu dinamic, bazat pe recompense și apreciere personală.

NE GASITI SI PE FACEBOOK AICI

Programe

Club Awana Cluj Mănăștur

AWANA CLUJ-MĂNĂȘTUR este împărțit în trei cluburi secundare, care doresc să răspundă diferitelor nevoi ale copiilor preșcolari, școlari și adolescenți. Prin activitățile întreprinse încercăm să împiedicăm sedentarismul și să încurajăm copiii să fie activi fizic, să dezvoltăm în participanți spiritul de echipă și competiția sănătoasă și să participăm la...


Activități

Donații

Donatii

 

 

 

 

Donează şi tu pentru ca Awana să îşi poată plăti 300 RON / săptămână – chirie sală închiriată pentru desfăşurarea activităţilor!

Cheltuielile pe care le avem la fiecare intalnire de club sunt:

1. chirie sala
2. dulciuri, rechizite, alte materiale necesare pentru lectiile pe grupe
3. costuri de deplasare

Cheltuieli ocazionale:
1. costuri participare evenimente culturale de profil
2. costuri materiale promotionale
3. costuri tabere de vara
4. costuri achizitionare produse pentru targul AWANA si alte concursuri ce se desfasoara la club

Contact donatii: 0758076505 sau adam.claudiu86@gmail.com


Tabere

În fiecare an AWANA finalizează întâlnirile cu o tabără. În perioada 2012-2014 aproximativ 80 de copii au beneficiat de taberele noastre.

În cadrul acestora pe lângă programul și jocurile de tip AWANA au loc și alte activități specifice unei tabere: vânătoare de comori, fotbal, volei, drumeții, călătorii pe munte, foc de tabără etc.

Pot participa într-o tabără AWANA doar copiii înscriși la cluburile noastre care se plasează la sfârșitul anului în primele 20 de locuri.

Unul dintre premiile oferite de noi este gratuitate pentru locul întâi!


Concursuri și premii

Bineînțeles, nimic din ceea ce se face la AWANA nu trece nerecompensat – astfel, pentru fiecare activitate copiii adună puncte. Pe parcursul desfășurării clubului copiii sunt împărțiri în patru echipe de culori diferite, fiecare echipă trebuind să acumuleze cât mai multe puncte până la finalul programului: la jocuri – pentru performanța sportivă, fair play, aliniere, galerie, încurajarea echipei, disciplină; la timpul lecției – răspunsuri la întrebările recapitulative, „întrebări deștepte”, liniște; la timpul echipei – pentru versetul de zi, versetul anterior, prietenii aduși, rezolvarea temei de casă, aducerea Bibliei și a mapei cu lecții. De asemenea sunt recompensate activitățile deosebite întreprinse în mod personal sau în grup, chiar și înafara programului clubului AWANA.

Pe lângă activitățile săptămânale fiecare club organizează diferite concursuri de imaginație și creativitate (ziua pălăriilor haioase, ziua frezelor ciudate, ziua mărțișoarelor etc.) iar o dată pe an cei mai buni membri AWANA au ocazia să participe la olimpiada regională și națională (parte de jocuri + întrebări din lecțiile de pe parcursul anului).

Prin intermediul punctelor acumulate în cadrul unei întâlniri de club se realizează un clasament al celor 4 echipe, fiecare primind o recompensă corespunzătoare locului pe care s-a clasat. Există de asemenea și un clasament pe cluburi în care fiecare copil își poate verifica poziția față de ceilalți. Punctele acumulate personal se transformă la finalul anului în bani AWANA , cu care copiii își vor putea procura diferite lucruri de la târg.


Cântece

De la nicio întâlnire nu lipsește muzica: fiecare club începe cu imnul AWANA și cu imnul României, urmând ca pe parcursul întâlnirii să fie învățat și câte un cântec nou. Acesta este de cele mai multe ori asociat lecției.

Liderii AWANA au diverse pregătiri muzicale putând să-i ajute pe copii să se dezvolte și în această direcție. Ocazional se organizează și diferite programe în cadrul Bisericii Baptiste „Betel”, drept recunoștință pentru suportul oferit și ca mulțumire la adresa lui Dumnezeu.


Lucru manual

Copiii de la clubul preșcolarilor și cel al școlarilor sunt încântați să-și poată arăta talentul atunci când vine vorba despre lucrul manual. De aceea lecțiile biblice vin însoțite de o parte creativă, care îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine și să memoreze cu mai mare ușurință versetele biblice. Pentru aceasta punem la dispoziția copiilor toate materialele de care au nevoie.

Copiii vor putea lua acasă ceea ce au lucrat pentru  le arăta și părinților și pentru a-și aminti de lecțiile învățate. Ocazional vor putea fi organizate expoziții sau târguri cu lucrările copiilor.


Scenete

Adaptate după istoriile biblice, preluate din diferite alte povestiri sau inventate pentru a deservi scopurilor noastre, scenetele transmit copiilor mesajele într-un mod creativ și plăcut, astfel încât acestea să fie cât mai bine primite.

David și Goliat, Oana, Radu, unchiul Viorel sau Pancinello sunt doar câteva dintre personajele cu care copiii de la AWANA  au făcut cunoștință prin intermediul scenetelor în anii anteriori.


Lecții biblice

Lecția biblică este una dintre părțile importante ale clubului nostru. Timpul lecției succedă timpul jocurilor și este axat pe aducerea la cunoștința copiilor a adevărurilor biblice: omul și lumea sunt creația lui Dumnezeu, Dumnezeu este o Trinitate (Dumnezeu Tată, Dumnezeu Fiul – Isus Cristos – și Dumnezeu Duhul Sfânt), omul este păcătos și are nevoie de mântuire, mântuirea vine doar prin credința în moartea și învierea lui Isus Cristos.

Atât structura lecțiilor cât și planificarea temelor sunt stabilite la începutul fiecărui an și sunt adaptate în funcție de grupa de vârstă căreia li se adresează. La clubul preșcolarilor cunoștințele vor fi transmise prin jocuri, lucru manual, cântece etc. Copiii de la clubul 8-12 ani vor avea posibilitatea să citească texte biblice, să asculte relatările învățătorilor, să pună întrebări și să acumuleze informațiile într-o manieră interactivă. În cadrul clubului pentru adolescenți lecțiile se vor desfășura pe modelul unor discuții deschise, cu problematizări, având ca punct de pornire pasaje biblice și teme de interes pentru această grupă de vârstă.

Scopul nostru în cadrul acestui timp este acela de a-i cunoaște cât mai bine pe membrii clubului, problemele cu care ei se confruntă și de a le oferi soluții bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu.


Jocuri de echipă

Jocurile organizate în cadrul cluburilor sunt jocuri de echipă. Scopul acestora este acela de a-i ajuta pe copii să învețe să se coordoneze în grup, să fie receptivi la ceilalți, să vadă nevoile grupului și să răspundă la ele, să-i facă să se simtă parte integrantă și să nu acționeze doar în interes propriu, să învețe răbdarea și încurajarea celorlalți. Acest tip de activități îi ajută pe copii să împartă câștigul și bucuria, dar și eșecul, să conducă, dar și să se supună.

Majoritatea jocurilor sunt preluate din manualele de specialitate AWANA SUA și traduse pentru clubul nostru de liderii care activează la club. Pe lângă acestea încercăm însă să readucem la viață și jocurile copilăriei noastre.

Astfel combatem sedentarismul, plictiseala și readucem buna-dispoziție și bucuria în inimile și pe chipurile copiilor care frecventează cluburile noastre.

Fiecare club își desfășoară separat activitățile și le adaptează în funcție de grupa de vârstă.