Centrul Minții

Contact

Descriere

Centrul Minții este un proiect care facilitează și încurajează accesarea serviciilor pentru menținerea și optimizarea bunăstării mintale.

Pentru că o stare bună de sănătate mintală reprezintă o componentă esențială a existenței umane, permițând oamenilor să iși desfășoare activitățile, să își îndeplinească țelurile, să aibă o viață completă și să fie membri activi ai societății, prin acest proiect a fost creat cadrul în care orice persoană poate să găsească forma de optimizare psihologică potrivită pentru sine.

Obiectivele proiectului

  • Facilitarea accesului la servicii de consiliere psihologică pentru orice persoană interesată de bunăstarea sa mintală.
  • Abordarea unei palete largi de nevoi prin terapii expresive de grup și grupuri de sprijin.
  • Creșterea gradului de educație în sănătate mintală în comunitatea clujeană.

Activități

  • Consiliere psihologică și psihoterapie individuală: persoanele beneficiază de spijin pentru depășirea problemelor de viață, într-un cadru individual.
  • Terapii expresive de grup (terapie prin teatru, terapie prin scriere creativă, terapie prin lectură, psihodramă, terapie prin arte vizuale, meloterapie): persoanei i se oferă o gamă variată de modalități prin care poate căuta sens și rezolvare pentru problemele sale, identificând stilul de exprimare cel mai potrivit pentru sine.
  • Grupuri de sprijin: persoana cunoaște alți oameni care se confruntă cu probleme similare cu ale sale și descoperă împreună modalități de a le depăși.
  • Educație în sănătate mintală: organizarea de evenimente și distribuirea de materiale care furnizează informații despre cum se poate menține și optimiza bunăstarea mintală.

Realizări anterioare

Proiectul Centrul Minții a fost demarat în luna martie 2013 . În primul său an de activitate, un număr de 150 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani au beneficiat de serviciile de consiliere, psihoterapie și educație în sănătate mintală oferite în cadrul proiectului.

În fiecare lună au fost organizate evenimente de educație în sănătate mintală pe teme diverse (găsiți o listă completă AICI). În același timp, au fost încheiate colaborări cu alte organizații cu scopul educării și sprijinirii psihologice a beneficiarilor lor. În plus, în cadrul evenimentelor și a standurilor organizate în spații publice au fost distribuite pliante informative pe teme precum: atacul de panică, cum putem ajuta o persoană cu probleme de sănătate mintală, furia și agresivitatea, gelozia în cuplu, cum să facem față emoțiilor negative.

Pe tot parcursul desfășurării, proiectul a avut parte de o promovare semnificativă, atât în mediul on-line, cât și prin intermediul standurilor, a distribuirii de flyere și afișe, a colaborării cu  medicii de familie, a aparițiilor în presa scrisă și cea audio-vizuală.

Începând cu luna aprilie 2014,  proiectul a fost extins prin adăugarea terapiilor expresive de grup și a grupurilor de sprijin.

Psihologii Centrului Minții vă stau la dispoziție pentru ședințe de consiliere individuală și de grup, în cazul în care vă încadrați în oricare din grupurile țintă ale proiectului. Pentru a afla mai multe și a obține o programare, scrieți-ne la adresacentrul.mintii@minteforte.ro sau sunați-ne la numărul de telefon 0743 568 525.

Beneficiari

Publicul țintă

Orice persoană care dorește să își optimizeze bunăstarea mintală face parte din grupul țintă al proiectului, iar persoanele aparținând unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de facilități.

  • Numărul de locuri: 0
  • Beneficiari: 0
<script src="http://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>