Apartamentul 17

  • 29 iunie 2018, 00:10

În aproape fiecare dintre locuitorii Clujului se va naște, mai devreme sau mai târziu, tentația de a deveni dezvoltator sau speculant imobiliar.

Există însă și oameni fără nicio înclinație pentru așa ceva.

La începutul anului trecut, un el şi o ea, soţ şi soţie, au moștenit un apartament. S-au trezit astfel în postura de proprietari a două spații locative. Asta dacă nu punem la socoteală faptul că, în cazul primului, cel în care locuiesc, la "întreținere" e trecută și banca, pe vreo 30 de ani.

Chiar și așa, uite că viața i-a adus în situația de a schimba viteza. Când deții două apartamente în Cluj, poți începe să faci planuri, să visezi.

Mai vechii locatari din bloc au început să şuşotească şi să arunce priviri pe gaura cheii.

Ce se va întâmpla cu apartamentul 17 de la etajul al doilea? Se vinde, se închiriază?

Pentru că nici un metru pătrat din oraș nu poate avea o situație incertă, vecinii i-au chestionat din prima zi pe moştenitori.

− Ce faceți, vindeți? Știți, m-ar interesa...

− Nu, nu vindem.

− Ah, atunci îl dați în chirie, da, am înțeles. Dar să știți că nu e indicat. Chiriașii nu au grijă, distrug, ce mai, își bat joc...

− Nu, nu îl dăm în chirie.

− Poate veți locui dumneavoastră...

− Nu!

Variantele, odată epuizate, lăsau loc unei sincere nedumeriri.

Ea şi el s-au apucat de renovat. Au păstrat doar o parte din vechiul mobilier, câteva tablouri, o fotografie veche și un ficus.

Au reutilat complet bucătăria și baia, cumpărând mobilă şi obiecte sanitare noi. Lucrările au durat vreo nouă luni.

Apoi, în primăvara lui 2018, asociația MagiCAMP, condusă de Melania Medeleanu și de Vlad Voiculescu, făcea următorul anunț:

"Când sentimentul siguranței pe care-l reprezintă cuvântul «acasă» este la sute de kilometri distanță, când o masă caldă și un duș devin un lux inaccesibil, când singurul gând pe care-l ai este «oare se va termina cu bine?», când toate puterile care ți-au mai rămas sunt concentrate pe un scaun de spital și pe a pune un zâmbet pe fața copilului tău care trece prin încercări prea grele, prea timpuriu... toate aceste momente dificile și dureroase sunt aproape imposibil de imaginat pentru cei care au norocul să nu treacă prin ele.

Cu aceste gânduri în minte, suntem bucuroși să vă anunțăm că ne-am mărit cartierul de suflet MagicHOME din Cluj cu un apartament de două camere situat foarte aproape de primul MagicHOME din Cluj.

Acest lucru a fost posibil mulțumită generozității unor oameni care au pus căsuţa aceasta primitoare la dispoziția familiilor afectate de cancer.

Acest gest minunat ne-a reîntărit convingerea că împreună avem puterea de a face o schimbare în bine".

Așadar, soarta apartamentului 17 fusese hotărâtă printr-un contract de comodat cu o clauză specială: udarea ficusului, din când în când.

MagiCAMP îl folosește pentru a-i ajuta pe copiii cu afecțiuni oncologice și pe aparținătorii lor. Proprietarii nu au nici o pretenție financiară.

Citeste mai mult pe pressone.ro

Sursa: pressone.ro