Bucurii pentru vârstnicii nevoiași din Municipiul Dej

  • 4 octombrie 2018, 20:43

Persoanele vârstnice aflate în evidența Asociației Filantropia Dej au fost plăcut surprinse cu o floare și o îmbrățișare, cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice. 

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

În anul 2015 Asociația Filantropia Dej a înființat Serviciul Socio-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu Dej, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice și conştientizarea şi responsabilizarea membrilor societăţii civile şi a instituţiilor publice şi schimbarea percepţiei, atitudinii şi comportamentului societăţii asupra persoanelor cu vârste înaintate.

,,Sărbătorim pentru al III-lea an la rând ,,Ziua internațională a persoanelor vârstnice” și ne bucurăm că putem să aducem o mică alinare beneficiarilor noștri, din cadrul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej. În această zi specială, le-am oferit daruri simbolice și le-am promis că nu îi vom lăsa niciodată singuri în lupta cu anii cei mai grei, anii bătrâneții”, a declarat As. Soc. Costinel Șoaită coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej.

Citeste mai mult pe radiorenasterea.ro

Sursa: radiorenasterea.ro