Emil Boc: „Stații de colectare selectivă cu recompensă…. 2 noi aparate de colectare a deșeurilor reciclabile – stații “Sigurec Public”, care asigură colectarea selectivă automată a variate tipuri de deșeuri și oferă recompensă celor care le utilizeaza

  • 3 iulie 2018, 21:22

Primarul Emil Boc a prezentat marți o stație de colectare selectivă cu recompensă. Sunt două astfel de stații instalate în oraș.

Emil Boc: „Stații de colectare selectivă cu recompensă. În municipiul Cluj-Napoca funcționează 2 noi aparate de colectare a deșeurilor reciclabile – stații “Sigurec Public”, care asigură colectarea selectivă automată a variate tipuri de deșeuri și oferă recompensă celor care le utilizează.

Astfel, prin aceste stații, cetățenii pot recicla deșeuri de ambalaje (hârtie, plastic, metal, sticlă), deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), baterii și acumulatori. Pe baza tichetului eliberat de aparat după introducerea ambalajelor, utilizatorii beneficiază de reduceri în magazinele partenere proiectului.

Una dintre aceste stații este amplasată în cartierul Mănăștur în zona Pieței Flora, iar cealaltă este amplasată în cartierul Zorilor, la intrarea de la Piața Zorilor. Municipalitatea va amplasa astfel de sisteme automatizate de colectare a deșeurilor și în alte cartiere ale orașului.

Citeste mai mult pe clujcapitala.ro

Sursa: clujcapitala.ro