Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este prima facultate de profil din România care a fost acceptată ca membră în rețeaua europeană ECTS – Medicine Association

  • 11 mai 2018, 21:46

Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca – prima facultate de medicină din România membră în rețeaua europeană ECTS-Medicine Association.

Facultatea de Medicină a UMF “Iuliu Hațieganu” a fost recent acceptată ca membru în organizația europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generală care a avut loc la Universitatea din Heraklion, Creta.

Fondată în 2004, ECTS-MA este o rețea instituțională ai carei membri sunt facultăţi de medicină din Uniunea Europeană, Elveția şi Norvegia, reunite cu scopul optimizării schimburilor de studenţi europeni, prin folosirea Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS).

Asociația a fost creată iniţial printr-un proiect-pilot, ca rețea tematică reunind 30 de facultăţi de medicină membre, în prezent numărul acestora fiind de 45. Întâlnirile anuale au rolul de a clarifica problemele ivite în cadrul schimburilor de studenți și cadre didactice din domeniu, optimizându-le, facilitând schimburile de bune practici şi oportunităţile de a aplica la proiecte europene în domeniul educaţiei medicale, în vederea creşterii calităţii acestuia.

Citeste mai mult pe cluju.ro

Sursa: cluju.ro