FOTO Cum a reuşit un pompier aflat în timpul liber să salveze un scuterist care îşi pierduse cunoştinţa în trafic şi risca să fie călcat de maşini

  • 6 noiembrie 2018, 21:24

Cosmin Mocan este pompier la Cluj, iar colegii săi au aflat abia acum gestul frumos făcut de acesta. Deşi era liber şi tocmai ieşise de la serviciu după o tură de 24 de ore, bărbatul a găsit resurse să se implice şi să salveze un om care a căzut de pe un scuter şi risca să fie strivit de maşinile din trafic.
Cosmin Mocan se îndrepta spre casă, obosit după 24 de ore de muncă, însă a fost omul potrivit la locul şi la momentul potrivit pentru un bărbat aflat în dificultate. Întreaga întâmplare a fost relatată de reprezentanţii Inspoectoratului pentru Situaţii de  Urgenţă Cluj: 
„După serviciul de 24 de ore şi în timpul în care se întorcea acasă, un pompier a fost martorul unui accident suferit de un conducător al unui scuter, care s-a dezechilibrat şi a căzut, pierzându-şi cunoştinţa. Chiar dacă se afla pe banda opusă faţă de cea care pe se deplasa, pompierul a oprit autoturismul, alături de alţi participanţi la trafic, astfel încât să-i ofere protecţie persoanei inconştiente.   Apoi s-a apropiat, a evaluat starea generală a victimei, a apelat numărul unic pentru urgenţe 112 şi a oferit detaliile exacte pentru intervenţia operativă. A dus şi menţinut persoana rănită în poziţia de siguranţă, până când au sosit echipajele de intervenţie şi s-a asigurat de vizibilitatea locului accidentului pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Sursa: adevarul.ro