Guvernul alocă încă 120 milioane lei autorităților locale, din Fondul de Rezervă, pentru cheltuieli de asistență socială

  • 31 octombrie 2018, 23:58

Guvernul a aprobat alocarea, din Fondul de rezervă bugetară, a aproximativ 120 de milioane de lei unor unități administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de susținere a sistemului de protecție a copilului, precum și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Executivul arată că fondurile sunt necesare întrucât numărul copiilor aflați în plasament la asistenți maternali a crescut, iar standardele minime de cost pentru serviciile sociale și nivelul venitului lunar pe membru de familie (în baza căruia se stabilește contribuția lunară de întreținere datorată de către susținătorii legali ai persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale) nu au fost majorate în conformitate cu legislația în vigoare. 

Profit.ro a arătat că în primele 9 luni ale anului, Guvernul a cheltuit circa 1,2 miliarde lei din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția sa. Majoritatea sumei a fost alocată pentru organizarea referendumului nevalidat pentru redefinirea familiei și către finanțarea cheltuielilor autorităților locale. Din această sumă, 668,7 milioane lei au fost destinați administrației centrale și către bugetele locale, iar cea mai mare parte a banilor a fost alocată în luna septembrie. Astfel, Guvernul a alocat anterior, tot din Fondul de Rezervă, 333,66 milioane lei pentru asigurarea cheltuieilor necesare autorităților locale din 42 de județe pentru sistemul de protecție a copilului, precum și a centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap.

Citește mai mult pe profit.ro

Sursa: profit.ro