Primul Centru de Sprijin Pentru Supraviețuitoarele Agresiunilor Sexuale | #CampanieUmanitară

  • 10 iulie 2018, 23:54

Primul Centru de Sprijin Pentru Supraviețuitoarele Agresiunilor Sexuale | #CampanieUmanitară

Ușa Galbenă este un proiect inițiat la Cluj și va fi primul centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România. Pentru ca planul de realizare să fie pus în practică, Ușa Galbenă are nevoie de ajutorul nostru.

AICI găsiți link spre pagina de crowdfunding dedicată proiectului.

Victimele agresiunilor sexuale sunt printre noi, deși deseori nu știm acest lucru. În România, 55% dintre oameni cred că violul poate fi justificat și încă nu există inițiative guvernamentale pentru colectarea datelor reale când vine vorba de violență sexuală. Supraviețuitoarele agresiunilor sexuale au nevoie de consiliere psihologică, medicală și juridică specializată. În România de azi, însă, acestea lipsesc sau sunt adesea oferite în spații ostile și contra cost.

De aceea, în Cluj-Napoca s-a demarat un proiect pentru înființarea primului centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România, pentru a susține mii de persoane atât în momente de criză dar și prin suport pe termen lung.

De ce e important un astfel de centru

După experiențe traumatice de natură sexuală, multor femei le este greu să reacționeze, pentru că sunt rănite fizic, epuizate emoțional, adesea amândouă. Multe supraviețuitoare nu știu ce să facă după un astfel de eveniment. Centrul de sprijin Ușa Galbenă le va oferi un spațiu unde se vor putea simți în siguranță și unde vor primi consiliere psihologică, ajutor medical și asistență juridică, astfel încât să nu treacă prin aceste experiențe traumatice singure.

Ce va face centrul

Ușa Galbenă va veni în sprijinul victimelor agresiunilor sexuale oferind consiliere gratuită pentru: depășirea și prevenirea efector psihologice: depresie, tulburare de stres post-traumatic, tulburări alimentare, tulburări de somn, flashback-uri, automutilare, dependență, suicid, tratarea problemelor medicale: leziuni anatomice, boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite acțiuni juridice: cadru legal și proceduri de denunțare.

Cum te poți implica

Sprijinind înființarea centrului, ajuți la îmbunătățirea vieților a mii de persoane din România. Donațiile primite vor susține în mod direct persoane care au nevoie urgentă de ajutor. Contribuțiile încep de la 15 lei, prețul a două cafele.

Citeste mai mult pe cluj.com

Sursa: cluj.com