”Refracție. Dialoguri despre autism”, un spectacol inedit la Cluj. Intrarea este gratuită

  • 4 octombrie 2018, 20:49

Refracție este un spectacol performativ de teatru document urmat de discuții libere și dezbatere, aflat în turneu în șase orașe din țară. Turneul a început pe 24 septembrie la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov.

Organizatorii continuă seria spectacolelor cu o reprezentație la Cluj Napoca, marți, 9 octombrie, la Urania Palace (str. Horea nr.4), de la ora 19.00, iarinvitata specialî va fi doamna Nicoleta Niste, directoarea Asociației Autism Transilvania. 

Performerii spectacolului sunt Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Petru Buzoianu (11 ani)

Reprezentaţia durează 50 de minute, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacolul Refracție se adresează în primul rând familiilor persoanelor cu tulburare de spectru autist, elevilor, studenților în formare, cadrelor didactice, specialiștilor implicați direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, dar și publicului larg interesat de astfel de evenimente.

Materialele care stau la baza spectacolului au fost adunate și prelucrate de către echipa proiectului și aparțin următoarelor persoane diagnosticate cu autism: Cleo (7 ani), Robert (18 ani), Dudu (11 ani), Cezar (15 ani), Manu (6 ani), Jim Sinclair (56 ani). La vârsta de 11 ani, Eduard Dragu Sălăgean (Dudu) a compus o piesă muzicală special pentru acest spectacol.
 

Citeste mai mult pe stiridecluj.ro

Sursa: stiridecluj.ro