Voluntariatul, luat în calcul la stabilirea pensiei - proiect de lege

  • 29 iunie 2018, 00:24

Voluntariatul ar putea fi luat în calcul la stabilirea pensiei, dacă proiectul de lege privind modificarea şi completarea articolului 49 din Legea nr. 263 din 2010, iniţiat de un deputat ALDE, va deveni lege. 

 

Voluntariat ar putea fi asimilat stagiului de cotizare la pensie, arată un proiect de lege iniţiat de deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu.

"În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite perioade asimilate, în care asiguratul a desfăşurat activitate de voluntariat în cadrul unei organizaţii, persoană juridică de drept public sau privat, fără scop lucrativ", se arată în proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 49 din Legea nr. 263 din 2010, iniţiat de un deputat ALDE.

"Am considerat necesară amendarea Legii nr. 263 din 2010 pentru a putea fi motivate şi susţinute acele categorii de persoane care desfăşoară activităţi de responsabilizare socială, participare cetăţenească, educaţie, formare categorii defavorizate, totul realizat într-un cadru legal şi recunoscut la nivel public", spune deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, iniţiatorul proiectului.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Consiliul Economic şi Social (CES) pe 25 iunie.

Citeste mai mult pe economica.net
 

Sursa: economica.net