Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată şi la Cluj: tineri cu dizabilităţi urcă pe scenă, într-un concert

  • 3 decembrie 2018, 17:32

Copii și tineri cu afecţiuni din spectrul autist, sindrom Down sau deficiențe de auz urcă pe scenă, într-un spectacol care vrea să le reamintească clujenilor de „abilităţi, dincolo de dizabilităţi”. Ziua de 3 decembrie marchează la nivel mondial, încă din anul 1992, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități, iar la Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania, în parteneriat cu Asociația Life Force sărbătoresc abilitățile unor copii și tineri speciali, în cadrul Concertului Beyond Disability. Acesta are loc miercuri, 5 decembrie, de la ora 19.00, la Auditorium Maximum.

Tema propusă în acest an de către Organizația Națiunilor Unite, pentru 3 decembrie, este „Mai multă putere pentru persoanele cu dizabilităţi și asigurarea incluziunii și egalității”. Această temă se axează pe acordarea de competențe persoanelor cu dizabilităţi pentru o dezvoltare incluzivă, echitabilă și durabilă prevăzută în Agenda 2030 pentru o dezvoltare durabilă.

În acest context, clujenii sunt aşteptaţi să petreacă o seară mai specială alături de trupa MODIWO, care a invitat pe scenă, să fie parte din spectacol, copii și tineri de la Centrul Asociației Autism Transilvania, Centrul Asociației Down Raluca și Școala pentru deficienți de auz, cărora li se alătură tineri de la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Liceul de Coregrafie Octavian Stroia, Universitatea Babeș-Bolyai și alți invitați speciali.

Ocazia – lansarea primului album al trupei Modiwo, intitulat |REVIVE|. „Deși existăm ca trupă din 2012, este pentru prima dată când propunem publicului un album întreg pe care sunt doar piese create în spiritul Modiwo. Am vrut să-i adăugăm o latură caritabilă. Iar la final de vară, când ne-am gândit cum să fie evenimentul de lansare, ne-am dat seama că știm o mulțime de persoane talentate, cu dizabilități, care s-ar bucura să ia parte la sărbătoarea noastră. Așa am ajuns la cel mai îndrăzneț proiect de-al nostru – un concert în care sunt implicate aproape 100 de asemenea persoane, care cântă și dansează pe scenă alături de noi”, spune solista trupei, Oxana.

 

Citeste mai mult pe actualdecluj.ro

Sursa: actualdecluj.ro