Asociația Maghiară a Handicapaților Motori Cluj

Contact

Logo Asociația Maghiară a Handicapaților Motori Cluj

Descriere

 Asociatia Maghiara a Handicapatilor Motori - Cluj,a fost inscrisa ca Persoana Juridica de catre Judecatoria Cluj, la data de 17.04.1990, ca fiind o organizatie caritabila, de non-profit. Scopul asociatiei este: protejarea, ajutorarea si reintegrarea persoanelor cu dizabilitati locomotorii in societate, indiferent de etnie, religie sau de apartenenta politica.

           Asociatia noastra, din partea autoritatilor locale sau nationale, pana la anul 2008 nu a beneficiat de nici un ajutor financiar. Din anul 2008, Consiliul Local, a inceput sa ne ajute anual cu sume minore, pentru a ne putea aloca factura de gaz pe 3 luni. Aceasta subventie a fost si este alocat pentru Caminul Social numit Sf.Kamill - care functioneaza in cadrul Asociatiei Maghiare a Handicapatilor Motori Cluj.

         
Sponsorul nostru principal era Ordinul kamilian din Austria de si familii Kamiliani din Austria de Sus, de langa orasul Linz. Am primit ajutoare de haine, mobiliere, obiecte de uz casnic etc.pe care noi , cca.30 %, le-am valorificat pentru a ne asigura o sursa de venit. In rest lucrurile s-a folosit pentru nevoile caminului, pentru membrii asociatiei, sau familiile nevoiase. Membrii asociatiei lunar, si in prezent, sunt ajutati cu pachete de alimente si imbracaminte.

            Dupa ce ne-am dat seama de ce nevoi au oamenii cu dizabilitati, din aceasta cauza am decis sa construim un Camin, unde ingrijirea persoanelor sa se intampla intr-un mod crestinesc si omenesc. In anul 1996, pe terenul privat al asociatiei s-au inceput lucrerile de construire a caminului social, numit dupa protectorul nstru spiritual, "Sfantul Kamill", - camin pentru adulti si varstnici - avand dotari civilizate.
             In cadrul caminului, in anul 2000, ziua 9, luna septembrie, am sfintit capela, din aceea zi in fiecare saptamana sunt tinute slujbe religioase pentru beneficiarii Caminului si pentru oamenii din imprejurimi. 
             Din luna octombrie 2001 si pana azi, am ingrijit cu multa dragoste peste 450 de persoane, cu deficiente grave sau mai putin grave. Zilnic ingrijim, peste 50 de cazuri.
             
              Caminul este dotat cu camere a cate doua paturi, la fiecare camera exista grup sanitar propriu, izolatori pentru cazuri care necesita atentie sporita. Sala festiva pentru diferite serbari, concerte, etc. sala pentru activitati, sala de club, sali pentru servirea mesei, bucatarie proprie, cabinet medical etc.
                 Din punct de vedere financiar pana-n prezent ne-am sustinut pe noi insine, chari si din acest considerent dispunem de un etaj separat - etajul III al caminului - unde avem disponibile 50 locuri de cazare.
Pe adresa de mai jos se pot afla mai multe despre posibilitatile de cazare:
http://www.szekelyfoldiinfo.ro/Menu/Szallashelyek/Panziok/Szentkamill.html sau prin legatura directa prin tokay_rozalia@yahoo.com sau (0040) 0264-438768 

Conducere

Rozalia Tokay Presedinte

Programe

Capela Sf.Kamill

Capela a fost sfintita pe 9 septembrie , anul 2000. Sfintirea capelei a fost oficiata de catre personalitati si preoti straini dar si din tara. In fiecare an pe 14 iulie, de ziua "Sf.Kamill", avem slujba de pelerinaj, dupa care este organizat o masa festiva in sala mare a Caminului. Sfântul Camill din Lellis a fost protectorul bolnavilor, al spitalelor, al infirmierilor şi...


Caminul Social numit Sf.Kamill

Caminul este dotat cu camere a cate doua paturi, la fiecare camera exista grup sanitar propriu, izolatori pentru cazuri care necesita atentie sporita. Sala festiva pentru diferite serbari, concerte, etc. sala pentru activitati, sala de club, sali pentru servirea mesei, bucatarie proprie, cabinet medical etc.               &nbsp...