Asociatia Music Camp International Romania

Contact

Logo Asociatia Music Camp International Romania

Descriere

Declaratia de misiune: “Muzica transforma vieti! Prin ea: ne apropiem de sufletul copiilor, oferin noi posibilitati profesorilor, aducem o schimbare benefica in comunitate.”

Urmărim dezvoltarea copiilor, pregătirea profesorilor și consolidarea întregii comunități globale prin muzică 

Music Camp este un program plin de dinamism, în care timp de o săptămână copiii participă la cursuri de cor și de instrumente muzicale. Toți copiii participă la cor. Repertoriul este variat, copiii cântă în mai multe limbi piesele marilor maestri Haydn, Mozart și Saint Saëns, piese din folclorul național, din repertoriul internațional, imnuri contemporane și piese Negro-Spirituals. Pe langă cor ei participă la două din cele nouă cursuri de instrumente muzicale: instrumente de percuție Orff, chitară, vioară, violoncel, clopoței rezonanți și clasici, fluier soprano, alto și tenor, clarinet și un curs de jocuri muzicale .

Credem că făcând parte dintr-un ansamblu instrumental copiii au posibilitatea de a lucra în echipă și  individual, învață să fie disciplinați și experimentează bucuria succesului colectiv. Săptămâna are ca punct culminant concertul, care îi are ca spectatori pe părinți, prieteni, profesori, lideri culturali și chiar comunități întregi.

Multi copiii țin un instrument în mână pentru prima oară.

Este extraordinar de frumos să vezi cum se crează muzica frumoasă. La Music Camp copiii crează muzică frumoasă! 

Urmărim pregătirea profesorilor

Seminariile de pregătire pentru profesori pun accent pe dragoste și pe încurajare 

Profesorii noştri de muzică sunt instruiţi să ofere un mediu pozitiv, propice învățării. Utilizând metode de predare variate, profesorii îi ajută pe copii să descopere muzica în modalitatea cea mai potrivită cu stilul lor de învățare și să o exprime cu eleganță și încredere.

Prin seminariile anuale de pregătire profesorii nou veniți învață metodele de predare folosite la Music Camp, iar cei cu experiență își reînnoiesc cunoștințele.  Profesorii sunt la curent cu cele mai recente cercetări din domeniul educației, al muzicii, și al dezvoltării copiilor, iar profesorii care au primit certificarea Music Camp International sunt recompensați pentru munca lor.  Profesorii folosesc aptitudinile și experiența acumulată în cadrul proiectelor Music Camp în clasele lor pe tot parcursul anului școlar.

Urmărim consolidarea întregii comunități globale 

România și Ucraina se confruntă cu provocarea de a-și reconstrui țările într-o societate post-comunistă 

Căderea comunismului a lăsat în urmă un dezastru politic, economic și social. Sărăcie generalizată, infrastructură neadecvată și inflația scăpată de sub control, toate acestea au adus multe familii în pragul disperării, uneori neavând hrană suficientă, îmbrăcăminte sau chiar nici adăpost. Copiii au fost victimele cele mai lipsite de apărare. În aceste condiții resursele pentru copiii cu nevoi speciale sunt insuficiente pentru a întâmpina nevoile existente. 

Music Camp Internațional lucrează în parteneriat cu instituțiile de servicii sociale pentru a oferi noi posibilități acestor copii speciali. Deoarece muzica este creată utilizând părți diferite ale creierului, mulţi copii care au dificultăți în învățarea tradițională excelează în muzică. Şi, deoarece noi utilizăm tehnici de predare diverse, copiii cu dizabilități pot fi integrați cu succes în program.

Copiii din orfelinate sau familii sociale, copiii cu dizabilități fizice, pot cu toții să lucreze împreună și să se bucure de succesul pe care îl aduce muzica. Demnitatea oferită fiecărui copil, indiferent de situația sa socială sau de performanța sa școlară, este un dar care îl schimbă pentru toată viața.

Muzica transformă vieți

Corul face inima copiilor să cânte

Concertele au loc la sfârșitul săptămânii și sunt acompaniate de instrumentişti din orchestrele simfonice locale. Repertoriul conține atât piese aparținând marilor maeștri, cât și Negro-Spirituals și piese din folclor. Interpretând fragmente instrumentale copiii experimentează succesul și importanța grupului. 

NE GASITI SI PE FACEBOOK AICI 

 

Conducere

Presedinte Eszter Peter Presedinte