Prevenirea universală și selectivă a consumului de droguri

Contact

  • str. Rene Descartes nr. 6, Cart. Zorilor, Cluj-Napoca, Cluj

Descriere

Deşi drogurile şi ideea de a preveni dependenţa de substanțe există de multă vreme, abia de prin 1980 prevenirea a început să îmbrace haina ştiinţifică. Copiii, tinerii, familia şi comunitatea pot (şi trebuie) să beneficieze de prevenire. Prevenirea dependențelor la copii și tineri a devenit o prioritate a Asociației Preventis, fie că este vorba despre consumul de droguri, alcool, tutun sau despre jocurile de noroc.

Beneficiari

copii și tineri din Cluj-Napoca, comunitatea clujeană

  • Numărul de locuri: 8000
  • Beneficiari: 2500

Activități

  1. Prevenire universală a consumului de droguri și a comportamentelor adictive: în școli, în organizații care asistă copii și tineri la risc, în tabere, biserici, pe stradă și în media, producere de materiale antidrog. De exemplu: Campania de prevenire a consumului de marijuana și etnobotanice, precum și a consumului de alcool și a jocurilor de noroc. „GPS pentru viață” în școlile din Cluj-Napoca
  2. Prevenire selectivă a comportamentelor cu risc: mentorat unu-la-unu pentru copii (8-14 ani) cu multipli factori de risc pentru consum. Proiectul MENTORAT CONNECT își propune să creeze o relație de “unu-la-unu” între un copil aflat în dificultate cu un tânăr voluntar, prietenos și responsabil. Cheia proiectului constă în găsirea unui mentor potrivit pentru fiecare copil, ținând cont de personalitatea și de preferințele celor doi.


<script src="https://www.eumanitar.ro/js/Slices/sitepublic/ong-details.js"></script>