Asociația Profesor Gheorghe Balaci

Descriere

Asociația Profesor Gheorghe Balaci - dedicată combaterii abandonului școlar, are misiunea de a contribui la reducerea numărului abandonurilor școlare.

Scopul Asociatiei Profesor Gheorghe Balaci constă în înființarea, sprijinirea și dezvoltarea de servicii educaționale și programe culturale menite să sprijine elevii din diferite comunități, aflați în pericol de abandon școlar sau în imposibilitatea de a urma studiile în condiții optime, cât și cadrele didactice. Asociația își propune să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a elevilor și prin înființarea de programe dedicate transpunerii în practică a cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul procesului de predare-învățare.

Acțiunile asociației cuprind crearea de programe after-school în școlile situate în zone defavorizate, oferirea de burse școlare și de performanță atât elevilor cât și profesorilor, consiliere și sprijin oferite familiilor care decid retragerea copiilor din sistemul de învățământ (cauzele fiind de cele mai multe ori legate de situația materială precară), dotarea unităților de învățământ cu materiale școlare de bază, renovarea școlilor etc.

Misiunea Asociației Profesor Gheorghe Balaci este aceea de a contribui la soluționarea unei probleme majore a societății românești: creșterea numărului abandonurilor școlare. În acest sens, asociația militează pentru atragerea sprijinului financiar din partea mediul privat, în vederea demararării proiectelor dedicate luptei împotriva abandonului. 
Misiunea noastră constă în crearea și implementarea de măsuri concrete, în vederea reducerii numărului cazurilor de abandon școlar, atât în cazul elevilor de vârstă școlară mică (clasele I-IV), cât și în cazul elevilor de vârstă școlară mai mare (clasele V-VIII sau XI-XII).

 

Conducere

Flavian-Cătălin Pah Presedinte

Proiecte

PROIECT DE COMBATERE A ABANDONULUI ȘCOLAR PRIN PROGRAME DE TIP AFTERSCHOOL

Școala Gimnazială Aghireșu, cu un efectiv total de 150 elevi, are în componență 2 grupe de gradiniță (44 de copii), o clasă pregătitoare, 3 clase primare (63 de copii) și 4 clase gimnaziale (48 de copii).   Din cei 150 de elevi ai școlii, 20 de elevi sunt transportați cu microbuzul școlar propriu din zona Ticu (compusă din localitățile: Ticu-Colonie, Ticu, Arghișu și D&aci...